otohaber_logo
Haberler
Tesla'nın çinli rakibinin detayları belli oldu
Tam elektrikli Nezha S'nin ilk görüntüleri birkaç ay önce tanıtmıştı ve şimdi bu aracın teknik özellikleri açıklandı.
Tesla'nın çinli rakibinin detayları belli oldu

Nezha S sunduğu özellikleriyle Premium sınıfta yer alan Tesla ya da EQE modelleriyle rekabet etmek istiyor. Bu aracın üst seçeneğinde görev yapan çift elektrikli motor, 456 HP sistem gücü sunuyor. AWD aktarmalı olan bu araç, 3,9 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlarken CLTC standartlarında 650 km menzile sahip olduğu belirtiliyor.

Nezha S'in giriş modeli olan arkadan itişli seçenek ise 6,9 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Tek elektrikli motora sahip bu araç, CLTC standartlarında 715 km menzil sunuyor. Batarya kapasitesi belirtilmeyen bu modelin uzun menzil seçeneğinde ise tek şarjla 1.100 km yol yapıldığı söyleniyor. Nezha S'in uzunluğu 4.980 mm ve dingil mesafesi 2.980 mm. Boyutlarıyla Tesla Model S ve Mercedes-Benz EQE'ye yakın olan bu aracın rüzgar direnç katsayısının 0,216 cd olduğu belirtiliyor.

LED aydınlatma, panoramik açılır tavan, 13,3 inç dijital gösterge paneli, 17,6 inçlik multimedya ekranı gibi özellikler yer alıyor.



Dördüncü nesil otonom sürüş sistemine sahip olduğu belirtilen bu aracın Çin'de ön siparişleri alınmaya başlandı ve ilk araçların Temmuz ayında yapılması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.