otohaber_logo
Haberler
Dacia'nın yeni marka kimliği
Dacia yeni logosu ile eklenen renk seçeneklerini, marka kimliğini ve temel tasarım öğelerini koruyarak tüm ürün gamına yansıtıyor. Yeni marka kimliğine sahip Dacia modellerinin yıl sonunda kadar yollara çıkacağı belirtiliyor.
Dacia'nın yeni marka kimliği


Yeniden tasarlanan ve artık beyaz olarak kullanılacak olan yeni Dacia logosu, ızgaranın ortasında yer alacak. Bir zincirin halkaları gibi birbirine kenetlenen D ve C harflerinin birleşmesiyle oluşan logoda sadelik ve güçlü olmak ön planda.Ayrıca yeni logo jant göbeğinde de bulunuyor.

Yeni Dacia yazısı ise, her modelin arka panelinde ve direksiyon simidinde kullanılıyor.

Sandero Stepway ve Duster modellerinde bulunan monolit gri renkli yan aynalar monolit gri tavan rayları, ön ve arka tampon altı koruma kaplamaları da öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde genişleyen ürün gamına iki yeni model daha ekleyecek olan Dacia, yüzde 100 elektrikli Spring ve Jogger'ın ürün gamını tamamen yenileyecek.Yeni marka kimliği ile doğadan ilham alan Dacia, haki rengini ilk defa araçlarında kullanıyor.Krom kaplama ve doğal deri gibi malzemelerin kullanımını aşamalı olarak kaldırılması planlanıyor.


Dacia, Renault Grubu'nun 23 Nisan 2021'deki Yıllık Genel Kurulu'nda verdiği taahhütlerden birini kademeli olarak uygulamaya koyarak 2023'ten itibaren, grup içinde tüm araçlarını 180 km/s maksimum hız ile sınırlandıracak. Yeni marka kimliğine sahip araçlar Ekim 2022'deki Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenecek, sonrasında kullanıcılarla buluşacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.