otohaber_logo
Haberler
Skoda'nın yeni yarışçısı
Škoda’nın motorsporları için geliştirdiği 289 HP gücündeki Fabia RS Rally2 modeli tanıtıldı
Skoda'nın yeni yarışçısı





Yeni Skoda Fabia RS Rally2 modeli geliştirme aşamasında Skoda Motorsport mühendisleri, teknisyenleri ve mekanikleriyle pilotlar Andreas Mikkelsen, Jan Kopecký, Kris Meeke ve Emil Lindholm tarafından da test edildi. Testler, Finlandiya'nın dondurucu soğuğunda, İspanya'nın hızlı ve akıcı asfaltlarında, Fontjoncouse'nin aşırı derece zorlu toprak yollarından yapıldı.
Fabia RS Rally2'de 289 HP güç ve 430 Nm tork üreten 1,6 litrelik turbo görev yapıyor. 5 vitesli sıralı şanzımana sahip bu araçta iki diferansiyel var ve 4 tekerlekten çekişli aktarma yer alıyor.Aerodinamik olarak tasarlanan kanat ve spoylerler Fabia RS Rally2'ye hem iddialı bir duruş kazandırıyor hem de sürüş güvenliğine ve yol tutuş özelliklerine katkı sağlıyorlar. MQB-A0 platformu üzerine yapılan değişikliklerle aracın özellikle yandan çarpma anında daha güvenli olduğu belirtiliyor. Altı kat karbon fiber ve kevlar da aracın hafiflemesini sağlarken araç içindekiler için daha fazla güvenlik sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.