otohaber_logo
Haberler
Toyota'nın yeni elektrikli spor otomobil planları
Toyota, 2030 yılına kadar 30 yeni elektrikli otomobil geliştirip üretmeyi planlıyor ve Japon üreticinin bu hedefleri arasında roadster ve coupelerin de olacağı belirtiliyor.
Toyota'nın yeni elektrikli spor otomobil planları

Toyota, geçmişte ürettiği sportif modellerine sahip çıkarak yeni nesillerini yollara çıkartıyor. Japon üretici, gelecek planları doğrultusunda 1984 ile 2007 yılları arasında imal edilen ve üç nesli bulunan MR2 modelinin yeni neslini üretmeyi planlıyor. Ortadan motorlu ve arkadan itişli olan MR2, üretildiği dönemlerde Japon Ferrari'si olarak adlandırılıyordu ama bu aracın yeni nesli artık elektrikli olacak. MR2, tasarım olarak önceki nesillerine ne kadar sadık kalacak bilinmiyor ama elektrikli neslinin E-TNGA platformu üzerinden geliştirileceği belirtiliyor. Elektrikli MR2'nin yollara çıkması en önemli kriter bataryalar. Bu noktada Toyota, birçok marka gibi katı hal bataryaları konusunda çalışıyor. Lityum iyon bataryalara göre daha hafif olan ve daha az yer kaplayan katı hal bataryaları, üretime geçtiği taktirde modellerin tasarımıyla üretimi kolaylaşacak. Bu sayede iki kişilik spor otomobillerin elektrikli olması için bataryalarının, koltukların arka tarafında dikey olarak konumlandırılabileceği belirtiliyor.

TOYOTA MR2 TARİHİ



1984-1989 Toyota MR2



1989-1999 Toyota MR2



1999-2007 Toyota MR2

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.