otohaber_logo
Haberler
Hidrojenli süper sporcu
Pininfarina tarafından tasarlanan ve hidrojenle çalışan 1.088 HP gücündeki Viritech Apricale’in 2024’te üretilmesi planlanıyor.
Hidrojenli süper sporcu

Hidrojenli süper spor bir otomobil olan Viritech Apricale, Goodwood Hız Festivali'nde tanıtıldı. Pininfarina tarafından tasarlanan Apricale'in devasa ön camı, LED farları ve ince LED stoplarıyla iddialı bir görünüme sahip. Büyük spoyleri ve petek desenli difüzörü de bu aracın heybetini arttırıyor. Apricale'in uzunluğu 4.550 mm ve genişliği 1.900 mm. Karoserde bulunan karbon gibi kompozit malzemeler sayesinde ağırlığının 1.000 kg'nın altında olduğu belirtilen Apricale'de 100 kW'lik yakıt hücreleri ve 6 kWh'lık küçük ultra yüksek güçlü lityum iyon bataryalar yer alıyor. Bu araç, hidrojenli güç aktarma sistemleri konusunda uzman olan İngiltere merkezli Viritech tarafından tasarlandı. Hidrojenle 560 km menzil sunan Apricale'nin ön ve arka aksında görev yapan elektrikli motorlar g toplamda 1.088 HP güç ve 1.000 Nm tork üretiyorlar. 0-97 km/s hızlanmasını 2,5 saniyede tamamladığı belirtilen bu süper spor otomobilin hızı 322 km/s. Önde ve arka aksta çift salıncaklı süspansiyon sistemine sahip Appricale'nin 2024'te üretilmesi planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.