otohaber_logo
Haberler
VW’NİN ilk elektrikli sedanı ID. Aero tanıtıldı
Volkswagen’in tanıtılan yeni tam elektrikli sedanı ID. Aero önce Çin pazarında üretilecek ve ardından Amerika ve Avrupa versiyonları da gösterilecek.
VW’NİN ilk elektrikli sedanı ID. Aero tanıtıldı

VW Passat Sedan'ın üretiminin bitmesinin ardından Alman üreticinin geliştirdiği tam elektrikli yeni büyük sedanı olan ID. Aero tanıtıldı. VW ID ailesinin tasarım dilini taşıyan ID Aero modeli, ince tasarımlı IQ Light LED matrix farları, petekli hava girişi, tavan eğimi, arka bölümdeki uzun yatay petek dokulu stop lambalarıyla sportif ve iddialı bir görünüme sahip. Yaklaşık 5 metre uzunluğunda olduğu açıklanan bu aracın 22 inçlik jantları da görünümünü zenginleştirirken sürtünme katsayısı 0.23 cW olarak belirtiliyor. ID. Aero'nun iç mekanı açıklanmadı ama Almanlar bu konuda oldukça iddialı. MEB platformu üzerinden geliştirilen ve 77 kWh kapasiteli lityum iyon bataryaya sahip olan ID. Aero'nun menzili ise 620 km'ye kadar çıkıyor. 4 kapılı bir fastback görünümü sunan ID. Aero, 2023'ten itibaren Çin'de üretilecek ve yine önce bu ülkede pazarlanacak. Ardından yine 2023 yılında Avrupa pazarı için Almanya'nın Emdem şehrinde imal edilmeye başlanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.