otohaber_logo
Haberler
Citroen C4 X dünyaya İstanbul'dan tanıtıldı
Dünya tanıtımı İstanbul’da yapılan Citroen C4 X modeli, coupe görünümlü SUV tasarımıma sahip. İspanya’nın Madrid kentinde üretilecek olan bu aracın 2022 yılı sonbaharından itibaren yollara çıkması planlanıyor.
Citroen C4 X dünyaya İstanbul'dan tanıtıldı

Citroen'in hatchback ve SUV'lara alternatif olarak geliştirilen C4 X modeli ön bölümüyle Citroen'in güncel tasarım felsefesini taşıtken eğimli tavan çizgileriyle de sportif bir görünüm sunuyor. Bu aracın C sütünü eğimi de hatchbackleri andırırken rüzgar direnç katsayısı 0,29 Cd olarak belirtiliyor. Stellantis'in CMP platformu üzerinden geliştirilen C4 X modelinin uzunluğu 4.600 mm ve dingil mesafesi ise 2.670 mm. Bagaj hacmi 510 litre olan bu modelde LED stop lambaları ve LED Vision farlar da gövdenin genişliğini destekliyor. C4 X'te yer alan 1,2 litrelik PureTech benzinli motorda manuel şanzımanlı 100 HP ve 8 ileri otomatik şanzımanlı 130 HP'lik güç seçenekler yer alacak. Ayrıca bu araçta 8 ileri otomatik şanzımanlı 130 HP gücünde dizel motor seçeneği de sunulacak. Tamamen elektrikli olan e-C4 X'te ise 50 kWh'lik batarya ve 140 HP gücünde elektrikli motor görev yapıyor. Bu aracın 360 km menzile sahip olduğu belirtilirken hızı ise 150 km/s.

C4 X, iç mekan genişliğiyle de oldukça iddialı .C4'ten alınan iç mekanda 10 inçlik multimedya ekranı da var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.