otohaber_logo
Haberler
Ioniq 6 sahnede
Hyundai çatısı altında tanıtılan yüzde 100 elektrikli Ioniq 6 modeli, tasarımıyla olduğu gibi performans ve konforuyla da iddialı.
Ioniq 6 sahnede


Geçtiğimiz haftalarda çizimleri yayınlanan Ioniq 6 modeli, resmi olarak tanıtıldı. Ioniq çatısı altındaki ikinci model olan ve markanın ilk elektrikli sedanı özelliğine sahip bu araç, Hyundai Prophecy konseptindeki gibi iddialı bir tasarıma sahip. Sürtünme katsayısının 0,21 Cd olduğu belirtilen Ioniq 6'da yuvarlak hatlara sahip tasarım dikkat çekiyor. Dijital yan aynalar, LED aydınlatma ve spoyler de öne çıkan özellikler arasında yer alıyor.

Yatay çizgilerin ağırlıklı olduğu iç mekanda 12 inçlik dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı öne çıkarken Ioniq 6 aydınlatma özelliğiyle de iddialı.Ioniq 6, Ioniq 5 ve Kia EV6'da da görev yapan E-GMP platformu üzerinden geliştirildi. 73 kWh kapasiteli bataryaya sahip olan bu araçta iki güç seçeneği var. Tek elektrikli motorun görev yaptığı giriş versiyonu 225 HP güç ve 350 Nm tork sunuyor. İki elektrikli motora sahip Ioniq 6 ise 313 HP güç ve 605 Nm tork sunuyor. Bu aracın menzilinin 483 km olduğu belirtiliyor. Araçla ilgi diğer detaylar ise Temmuz ayında açıklanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.