otohaber_logo
Haberler
Yeni VW Amarok 2023'te Türkiye'de olacak
Yenilenen VW Amarok büyüyen boyutları, artan arazi yeteneği ve görünümüyle de öne çıkarken konfor ile güvenlik standartlarıyla da daha iddialı bir model oldu. Yeni Amarok modelinin 2023 yılı ilk çeyreği sonunda Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.
Yeni VM Amarok 2023'te Türkiye'de olacak

Birinci nesil VW Amarok 2010'da üretilmeye başlanmıştı ve Alman üretici, yeni modelin çizimlerini aralıklı olarak parça parça tanıtmıştı. Artık resmi olarak gösterilen ikinci nesil VW Amarok X şeklindeki ön tamponu, standart matrix LED farları, hafif şişkin çamurlukları ve bagaj kapağındaki büyük AMAROK yazısıyla oldukça iddialı bir görünüm sunuyor.


Amarok modelinin uzunluğu 96 mm artarak 5.350 mm'ye çıktı. Dingil mesafesi 173 mm artarak 3.270 mm olan bu aracın sudan geçme yüksekliği 500 mm'den 800 mm'ye arttırıldı. Çekme kapasitesi 3.500 kg olan bu aracın tavanı 350 kg yük taşıyabiliyor.



Bu yeni pikabın motor seçeneklerinin ülkelere göre değişeceği belirtiliyor ve 150 HP veya 170 HP gücündeki 2.0 TDI versiyonu ise giriş modeli olacak. Ayrıca çift turbo beslemeli 2.0 TDI seçeneği 209 HP güç sunuyor. En güçlü dizel motorlu Amarok ise 250 HP gücünde 3.0 litrelik V6 TDI'a sahip. Ayrıca 302 HP gücünde 2,3 litrelik turbo benzinli motor seçeneği de bu araçta yer alacak. Amarok'ta 10 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor ve arkadan itişli ya da 4x4 aktarma seçenekleri sunuluyor.



Çift kabin olarak tanıtılan Amarok'ta Life, Style, Panamericana ve Aventura donanım seçenekleri var. Bu araçta standart olarak sunulan 8 inçlik dijital gösterge paneli, Style ve üzeri donanımlarda 12 inçlik boyuta sahip. Ayrıca 10 inçlik dokunmatik multimedya ekranı da Style ve üstündeki donanımlarda 12 inç olarak sunuluyor.



Amarok'un kargo bölümünde çamurluk davlumbazları arasında bir paleti enlemesine koyacak alan bulunuyor. Maksimum taşıma kapasitesi ise bir önceki nesline göre 160 kg artırılarak 1.160 kg oldu. Elektrikli direksiyon sistemine sahip Amarok'ta deri direksiyon simidi bulunuyor. Elektronik park freni, geri görüş kamerası gibi özelliklere sahip yeni Amarok'ta standart olarak perde havayastığı, diz ile orta havayastıkları da sunuluyor. Arka koltukta 3 kişinin rahatlıkla yolculuk ettiği belirtilen bu araç Harman Kardon ses sistemiyle de tercih ediliyor.



Amarok 2.0 litre TDI 209 HP ve 250 HP gücünde 3.0 litre V6 TDI motor seçenekleriyle 4Motion aktarmalı olarak 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda Türkiye'de satışa sunulacak.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.