otohaber_logo
Haberler
Hyundai'den hem performanslı hem de elektrikli bir Sedan
Hyundai’nin tasarladığı yüzde 100 elektrikli RN22e konsepti, Ioniq 6 modeli üzerinden geliştirildi ve bu aracın görünümüyle olduğu kadar performansıyla da öne çıktığı belirtiliyor.
Hyundai'den hem performanslı hem de elektrikli bir Sedan




Hyundai'nin E-GMP platformuna sahip Ioniq 6 modeli üzerinden tasarlanan RN22e konsepti, markanın motorporları için araç geliştirilen N birimi tarafından tasarlandı. Performansıyla öne çıkan bu konseptte LSD yani limitli sınırlandırmalı kilitli diferansiyel ve AWD aktarmaya bulunuyor. Sürücünün tercihine ve sürüş moduna göre ön ve arka tekerleklerde tork dağılımı yapılıyor. Ayrıca RN22e 4 pistonlu kaliper ve 400 mm fren diski görev yapıyor. Aracın performansına göre artan suni motor sesine de bu araçta yer alıyor. Performans değerleri açıklanmayan bu aracın 2.950 mm olan dingil mesafesi Ioniq 6 ile aynı. RN22e konsepti 4.915 mm uzunluğa, 2.023 mm genişliğe ve 1.479 mm yüksekliğe sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.