otohaber_logo
Haberler
Toyota Crown tanıtıldı
Yeni Toyota Crown, crossover olarak tanıtıldı ama bu lüks modelin sedan, station ve SUV seçenekleri konsept olarak gösterildi.
Toyota Crown tanıtıldı

Toyota'nın 1937 yılında kurulmasının ardından ilk nesil Toyota Crown modeli de 1955'te üretilmeye başlamıştı. Japon üreticinin ilk ihraç ettiği modellerden biri olan Crown, yıllarca markanın en büyük sedanlarından biri oldu ve özellikle Uzak Doğu ile Orta Doğu pazarlarında satıldı. Artık Crown yenilendi ve bu sefer bir crossover olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor.
Toyota bZ4X'ten ilham alan ince farlara sahip Crown'un eğimli A sütünü, yuvarlak tavan tasarımı ve hafif şişkin çamurlukları, sportif bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Uzunluğu 4,928 mm olan Crown'da 2,850 mm dingil mesafesi bulunuyor.
İç mekanda 12,3 inç dijital gösterge paneli ve 12,3 inç multimedya ekranı öne çıkarken 8 yönlü ısıtmalı koltuklar, kumaş ve Softex döşeme de var. Ayrıca çift bölgeli klima, kablosuz şarj özelliği gibi yeniliklere sahip bu araçta ses yalıtımının da arttığı belirtiliyor.



Crown'un üst versiyonu olan Crown Limited'te ısıtmalı ve havalandırmalı deri ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, cam tavan ve 11 hoparlörlü JBL Premium ses sistemi görev yapıyor.
Crown'da iki hibrit benzinli motor seçeneği var. İlk seçenekte göre yapan 2,5 litrelik 4 silindirli motor 234 HP güç üretiyor ve CVT şanzıman yer alıyor. Diğer seçenekteki 4 silindirli turbo beslemeli 2,4 litrelik motor 345 HP güç üretiyor. Bu araçta 6 ileri otomatik şanzıman görev yapıyor. Crown'un arka aksında bulunan elektrikli motor sayesinde kısmı 4 tekerlekten çekişli aktarma sistemi görev yapıyor.
C TNGA-K platformuna sahip Crown'un 2022 yılı sonbaharlarında Japonya'da, yılın sonlarına doğru Amerika'da satışa sunulması bekleniyor.
Özellikle Uzak Doğu pazarı için tasarlanan sedan, station ve SUV modellerinin ise 2023 yılından itibaren tanıtılması planlanıyor.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.