otohaber_logo
Haberler
Yeni Honda Civic Type R tanıtıldı
Tanıtılan Honda Civic Type R, görünümüyle olduğu gibi performansıyla da iddiasını sürdürmeyi planlıyor ve önden çekişli aktarmayla manuel şanzımana sahip bu aracın 2023 yılı ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacağı belirtiliyor.
Yeni Honda Civic Type R tanıtıldı



Honda ailesinde sıra dışı performansı temsil eden Type R ailesinin yeni üyesi olacak olan yeni Honda Civic Type R yollara çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Civic Type R'ın ön bölümünde tamponda bulunan büyük ızgara ve çamurluklardaki havalandırma girişleri dikkat çekerken arkada yer alan büyük difüzör ve heybetli spoyler de bu aracın görünümünü zenginleştirirken yere basma kuvvetine de önemli katkı sağlıyor. Ayrıca Michelin Pilot Sport 4S lastikler ve 19 inçlik mat siyah hafif alaşım jantlar da aracın daha iddialı görünmesini sağlıyor.


Motor gücü ile ilgili bilgi verilmeyen bu araçta turbo ve egzoz sisteminin yenilendiği belirtiliyor. Önceki nesil Type R'a kıyasla güç-ağırlık oranıyla tork ve güç üretiminde iyileştirmelerin yapıldığı ifade edilen bu araçta litre başına düşen güç değeriyle de öne çıkması da hedefleniyor. Ayrıca motor ile şanzıman arasındaki devir eşitlemesinde iyileştirme yapıldığı belirtiliyor.


Önden çekişli olan ve 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip bu araçta, önceki nesilde kullanılan iki parça diskli Brembo fren sisteminde de iyileştirme yapıldı. Ayrıca soğutma sistemi de elden geçirilen bu modelde beyaz, ralli kırmızısı, yarış mavisi, kristal siyah ve sonik gri renk seçenekleri de yer alıyor.

Civic Type R'da Comfort, Sport ve +R moduna ek olarak, kişiselleştirme özelliğiyle de öne çıkan bir seçenek daha yer alıyor. Ayrıca LogR veri kaydedicisi de yeni nesil Type R için güncellendi. LogR veri kaydedici özelliğinde, çeşitli ölçümleri gerçek zamanlı olarak izlemek ve kaydetmek üzere araç içi sensörler tarafından toplanan performans verilerini akıllı telefon uygulamasıyla birleştiriyor. LogR'da tur sürelerini kaydetmek için bir kronometre, aracın ulaşabileceği maksimum lastik kuvvetini gösteren 3 boyutlu lastik sürtünme animasyonu, sürücülerin pist becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan puanlama özelliği gibi işlevler bulunuyor. Bu sayede sürücünün pistte daha güvenli ve doğru tur zamanları elde etmesini sağlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.