otohaber_logo
Haberler
Cadillac'tan dev elektrikli konsept
Cadillac tarafından geliştirilen ve 2024’e yollara çıkması planlanan tam elektrikli Celestiq modeli, heybetli görünümüyle dikkat çekerken bu aracın sadece 500 adet üretileceği belirtiliyor.
Cadillac'tan dev elektrikli konsept



Heybetli ve lüks modelleriyle öne çıkan Cadillac markası, 120 yılı geride bırakırken Amerikalı üreticinin tanıttığı Celestiq konsepti, sıra dışı özellikleriyle öne çıkıyor.

Üretim versiyonunun da konsepte yakın olacağı tahmin ediliyor ve bu aracın teknik özellikleri ise açıklanmadı. Celestiq konsepti 4 kapılı fastback görünümüne sahip ve aracın büyük ızgarası, C sütunuyla arka tamponundaki L (bumerang) şeklindeki stop lambaları da heybetli görünümüne sportiflik katıyor. İç mekanında bulunan 55 inçlik devasa ekran, dikkat çekiyor. Ön koltuktaki yolcu, devasa ekrana bakarken (mesela film seyrederken) sürücü, o görüntüyü görmüyor. Arka koltuktaki yolcular için de ön koltukların arkalarında yani sırt kısmında ekranlar yer alıyor. Bu konseptin 4 kademeli cam tavanı ise her bireyin belirleyeceği şekilde kararabiliyor. Otonom sürüş sistemine sahip olan bu aracın 483 km menzil sunduğu ve GM Ultium platformu üzerinden geliştirildiği belirtiliyor. Ultium EV platformu ise Cadillac Lyriq'te de görev yapıyor ve bu aracın tek elektrikli versiyonu 345 HP güç üretirken çift elektrikli motorla ise 507 HP sunuyor. Ayrıca Ultium platformu üzerinden geliştirilen ve iki elektrikli motora sahip 4 tekerlekten çekişli Chevrolet Silverado ise 673 HP güce sahip. Özetle Celestiq konseptinin 500 HP ile 600 HP arasında olacağı tahmin ediliyor. Rolls-Royce'a rakip olarak da gösterilen Celestiq konseptinin üretim modelinin 2024 yılında yollara çıkması planlanırken sadece 500 adet imal edileceği belirtiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.