otohaber_logo
Haberler
MAZDA’DAN YENİ ÇEVRECİ DİZEL MOTOR
Mazda’nın e-Skyactiv D turbo beslemeli dizel motoru 3,3 litre hacminde ve 200 HP ile 254 HP güç seçenekleri var.
MAZDA’DAN YENİ ÇEVRECİ DİZEL MOTOR

Mazda'nın yeni dizel motoru verimli olduğu kadar çevreciliğiyle ve düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. Yeni e-Skyactiv D motor 3,3 litre hacme sahip ve 6 silindirli olan bu makinede 200 HP ile 254 HP güç seçenekleri var. Araca uzunlamasına yerleştirilecek şekilde tasarlanan ve 48 V hafif hibrit teknolojisine sahip bu motorda DCPCI (Dağıtım Kontrollü-Kısmen Önceden Karıştırılmış Sıkıştırma-Ateşleme) teknolojisi görev yapıyor. Bu teknoloji sayesinde motorun daha düşük yakıt tüketimi, daha yüksek güç ve mümkün olan en düşük emisyon oranlarına ulaşırken termal verimliğin ise yüzde 40'ın üzerinde olduğu belirtiliyor. Bu dizel motorun 200 HP seçeneğinde WLTP standartlarına göre ortalama 4,9 lt/100 km yakıt tüketim değeri bulunurken 127 g/km emisyon değerleri elde ediliyor. 254 HP gücündeki e-Skyactiv ise 5,3 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine ve 137 g/km emisyon değerine sahip.
Motorun titreşim seviyesinin selefine göre çok daha düşük olduğu belirtiliyor. Geliştirilen yeni dizel motor, 2023 yılının başlarında ilk olarak Mazda CX-60'ta görev yapacak.

Ayrıca Japon üretici 3 yıl içine 5 yeni elektrikli modeli de tanıtacak. Skyactiv EV adı verilen farklı sınıflardaki bu elektrikli otomobiller tek platform üzerinden geliştirilecek ve 2025 yılından itibaren yollara çıkması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.