otohaber_logo
Haberler
Yeni Posrsche 911 GT3 R pistlere hazırlanıyor
Tanıtılan Porsche 911 GT3 R’da 565 HP gücünde atmosferik motor görev yapıyor ve bu araç sahip olduğu özellikleriyle pistlerin en iddialı modellerinin başında geliyor.
Yeni Posrsche 911 GT3 R pistlere hazırlanıyor


Porsche'nin geliştirdiği 911 GT3 R modeli, başta Le Mans ile GT3 ve IMSA olmak üzere çeşitli pist yarışlarında mücadele edecek. Bu aracın büyük hava girişleri, devasa kanadı ve dikkat çeken difüzörü de oldukça iddialı bir görünüm sunmasını sağlıyor. Ayrıca gövde parçalarının büyük kısmı karbon fiberden yapılmış ve çamurluk panelleri ise aramid fiberden imal edilmiş. BoP standartlarına bağlı olarak 1.250 kg ağırlığa sahip 911 GT3 R'da görev yapan atmosferik 6 silindirli boxer motor 4,2 litrelik motor 565 HP güç üretiyor.
Motorun güç ile tork bandının da genişletildiği belirtilirken 6 pistonlu alüminyum gövdeye sahip fren kaliperleri de bu araçta yer alıyor. Ağırlık dağılımıyla da iddialı olan bu sıra dışı otomobil için süspansiyon sistemi elden geçirildi. FIA güvenlik standartlarına sahip 911 GT3 R'da 10,3 inçlik ekran bulunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.