otohaber_logo
Haberler
Hyundai ile öğrenciler birlikte üç konsept tasarladılar
Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi ile üniversite öğrencisi genç tasarımcılar, birlikte üç yeni konsept tasarladılar. Markanın geleceğine de ışık tutan bu çalışmada geliştirilen modellerde yüksek performans ve hidrojen öne çıkıyor.
Hyundai ile öğrenciler birlikte üç konsept tasarladılar

Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi, İtalyan tasarım enstitüsü Turin Istituto Europeo di Design ile ortak bir tasarım projesi gerçekleştirdi. Bu işbirliği çerçevesinde, 2021-2022 akademik yılında "Ulaşım Tasarımı" bölümünden mezun olan öğrencilerin bitirme tezleri ele alındı. Bu çalışmalarda öğrenciler, hayallerini Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi ile paylaştılar.
11 ülkeden toplam 43 öğrencinin katıldığı projede bir otomobilin tasarım süreçleri, marka ve pazar analizleri, stil araştırmaları ve eskizlerden başlayarak 3D modellemeye kadar birçok aşamanın üzerinde duruldu. A'dan Z'ye tüm süreçleri en ince ayrıntısına kadar ele alan öğrenciler, bu çerçevede Hydrone_01, Askja ve Ava adında üç farklı konsept hazırladı



1:4 ölçekli prototiplerden ilki olan Hydrone_01, meta veri deposundan ve bir yarış oyunundan ilham alıyor. Sportif görünümlü bu hatchback konsepti, video oyunlarından yollara çıkmış bir otomobil görünümüne sahip.


Askja, sıfır emisyonlu sportif bir crossover olarak öne çıkıyor.

Ava konsepti, coupe tasarımlı bir araç ve asimetrik görünümüyle öne çıkıyor. IED ve Hyundai tarafından gerçekleştirilen bu tasarımlarda Can Ünsal isimli Türk öğrenci de yer alıyor.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.