otohaber_logo
Haberler
TOGG için batarya imal edildi
Togg ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), yönetim merkezinin de bulunduğu Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde prototip bataryasının
TOGG için batarya imal edildi

Deneme üretimlerine başlanan Togg için Siro tarafından geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023'den itibaren başlanacak. Siro, 15 Gigawatt saat kapasiteli batarya hücresinin yanında, 19.8 GWs kapasiteli batarya-modül paketi de üretecek. 2023 yılı ilk çeyreğinde satışa sunulacak ilk Togg modeli olan C-SUV'da yerli batarya kullanılacak. Bu sayede Togg tesisi, hem kendi aracını hem de bataryasını üretebilen dünyadaki sayılı fabrikalardan biri olacak.

30 milyar TL'lik yatırılma kurulan tesiste 2.200 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Gemlik'te kurulumu devam eden Togg seri üretim hatlarının devreye alınmasıyla birlikte, Gebze'deki Batarya Geliştirme Merkezi'nde yeni jenerasyon batarya modül ve paketlerinin yanında batarya hücrelerinin de geliştirilmesi planlanıyor. İki merkez arasındaki iş birliği sayesinde bataryalar için teknoloji geliştirilmesi ve seri üretime geçilmesi süreçleri birlikte tamamlanacak. 2021 yılının Eylül ayında kuruluşundan itibaren ekibini konusunda uzman, tecrübeli isimlerle büyüten Siro, geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023 yılının başından itibaren başlayacak. İkinci aşamada Siro, Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy Li-Ion NMC batarya hücreleri geliştirecek ve üretecek. Böylece Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak. Siro, 2031 yılı itibarıyla yıllık 20 GWs'lık üretim kapasitesiyle bölgenin önemli enerji depolama oyuncusu olacak ve temiz enerjinin yaygınlaştırılmasına, karbon emisyonlarının azaltılmasına, dolayısıyla sürdürülebilir dünyaya önemli katkılarda bulunacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.