otohaber_logo
Haberler
Honda elektrikli otomobil üretimi için iki anlaşma yaptı
Honda, 2030 yılına kadar 30 farklı elektrikli otomobili üretmeyi planlıyor ve hem ABD'de batarya üretimi için LG ile ortak fabrika kuracak, hem de bataryalar için gerekli olan metallerin tedarik edilmesinde Hanwa ile işbirliği yapacak.
Honda elektrikli otomobil üretimi için iki anlaşma yaptı

Honda, önümüzdeki 8 yıl içerisinde dünya genelinde yılda 2 milyon adetten fazla araç üretim hacmine ulaşmayı ve 30 farklı elektrikli otomobili piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu kapsamda yakın zamanda birçok önemli iş birliğine imza atan Japon üretici, yeni elektrikli araç serisi için Japonya merkezli Hanwa Co, Ltd. (Hanwa) ve dünyanın en büyük kimya şirketlerinden biri olan LG Chem ile yapılan iş birliklerini duyurdu.

Elektrikli otomobil yatırımlarını sürdüren Honda, bataryalar için gerekli olan metallerin tedarik edilmesinde Hanwa ile stratejik bir ortaklığa imza attı. Bu ortaklık sayesinde Honda, orta ve uzun vadede nikel, kobalt ile lityum gibi bataryalar için gerekli olan temel metallerin Hanwa tarafından düzenli bir şekilde tedarik edilmesini sağlayacak.

Honda ayrıca, 2030 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yeni elektrikli modelleri için LG Chem ile ABD'de batarya üretmek üzere yeni bir fabrikayı inşa edeceğini duyurdu. 2023 yılı itibariyle lityum iyon batarya hücrelerinin seri üretimine başlamayı hedefleyen Honda ve LG Chem, yıllık yaklaşık 40 GWh üretim kapasitesine sahip olacak üretim tesisini Ohio'da kurmayı planlıyor. Gerekli kaynakların düzenli bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak üzere geniş bir tedarikçi yelpazesiyle çalışan Honda, karbon nötr hedefine ulaşmak ve elektrikliye geçiş stratejisini kesintisiz bir şekilde yürütmek için yeni iş birliklerine imza atmaya devam edecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.