otohaber_logo
Test Merkezi
Lastik - Goodyear Eagle Sport
Goodyear’ın Türk mühendisleri tarafından Türkiye’nin yol koşulları göz önüne alınarak geliştirilen 17 inçlik Eagle Sport modeli Adapazarı’nda üretiliyor.
Lastik - Goodyear Eagle Sport
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Goodyear'ın Türkiye'de Adapazarı ve İzmit'te iki üretim tesisi bulunuyor.

Goodyear'ın dünya genelinde 2015 yılından itibaren üretilen Eagle Sport isimli ultra yüksek performans yaz lastiğinin 17 inç ebatlısı, Türk mühendisler tarafından Türkiye'nin yol koşullarını dikkate alarak yeniden geliştirildi.



Bu yeni ürün, geliştirilmiş asimetrik sırt deseni, lastiğin karkasındaki ek katmanları sayesinde lastik hava basıncını eşit olarak dağıtıyor. Islak ve kuru zeminde fren performansından ödün vermeyen bu modelin optimize edilmiş kesintisiz blokları sayesinde lastik aşındıkça da yol tutuş özelliklerini koruyor.



Başta premium markaların modelleri olmak üzere çok sayıda aracın orijinal ekipmanı olan Eagle Sport'un jant koruma özelliği sayesinde lastiğin ve jantın ömrü artıyor. Özellikle geniş tabanlı ve ince yanaklı performans lastiklerinin çukurlu ve tümsekli yollarda çabuk aşınma ve deforme olma riski var. Bu riski sürücüler çoğu zaman fark etmiyor.

Eagle Sport'la sürücü, lastiği sert bir zemine çarptığında bu ürünün jant koruma özelliği sayesinde lastiğin ve jantın deforme olma riski azalıyor. Bu özellik aracın da güvenlik sigortası oluyor.

-Eagle Sport'un kendini kanıtlayan sırt deseni sayesinde her koşulda hızlı lastik tepkisi sunuluyor.
-Lastik hamur özelliği ıslak ve kuru zemin başarılı frenleme performansı sunuyor.
-Optimize edilmiş bloklar lastik aşındıkça çekiş gücünden ödün vermeyen performans sunuyor.
-Jant koruma özelliği, dikkatsizlik sebebiyle oluşabilecek jant hasarlarını önlüyor.




Mahmut Sarıoğlu
Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü


Son 5 yılda tüketici lastikleri pazarı yaklaşık yüzde 26 büyürken, aynı dönemde yaz lastiği segmenti de yüzde 20'nin üzerinde büyüme gösterdi. Yaz lastiği segmenti kırılımını incelediğimizde ise 2016'da ultra yüksek performans lastikler, önceki yıla göre yüzde 13'ün üzerinde bir büyüme göstererek, bu segmentin lokomotifi olmuştur. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına paralel bir trend izleyen Türkiye pazarında, önümüzdeki yıllar için ultra yüksek performans lastiklerinin önümüzdeki 5 yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 10 seviyelerinde olmasını bekliyoruz. Bu öngörüler doğrultusunda Eagle Sport ürünümüz ile büyüyen ultra yüksek performans lastikleri pazarında Goodyear'ın pozisyonunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Goodyear Lastikleri T.A.Ş. olarak 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 250 milyon dolar ihracat ile Türkiye lastik sektörünün "İhracat Şampiyonları"ndan biri olduk. Adapazarı'daki fabrikamızda üretilen Eagle Sport lastiklerimizi, ayrıca Kuzey ve Güney Amerika pazarlarına ihraç etmekten dolayı büyük gurur duyuyoruz.

Yazı: Baturhan Boyacılar-Adapazarı

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.