otohaber_logo
Haberler
İşte yeni Volvo V60
Volvo'nun en yeni modeli gün yüzüne çıktı. Station karoserli V60, ağabeyi V90'dan izler taşıyor.
İşte yeni Volvo V60

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı'na günler kala birçok yeni model de gün yüzüne çıkmaya başladı. İsveçli marka Volvo ise bu fuara önemli bir modelle geliyor. Markanın station karosere sahip modeli V60... Yeni nesline kavuşan model tıpkı ağabeyi V90'a benziyor.

Oldukça teknolojik görünen otomobilde XC90 ve S90 ile başlayan ve zamanla diğer modellere de entegre edilen tasarım anlayışı göze çarpıyor. Thor'un Çekici'nden esinlenerek tasarlanan T formundaki LED'ler ön tarafta dikkat çekerken, arka bölümde ise yine LED'li stop grubu öne çıkıyor. Volvo'nun SPA altyapısı üzerine inşa edilen otomobil İsveçli marka için iki hibrit motor seçeneğiyle Avrupa'ya adımını atacak ilk model olma özelliği de taşıyor.

Daha fazla alan

Bir station otomobilden beklendiği gibi Volvo V60 da bolca yaşam alanı sunuyor. Selefine göre 100 kg artışla artık 841 litrelik bir hacme sahip olacak otomobilin arka koltukları katlandığında ise bu hacim 1364 litreye kadar çıkartılabiliyor. V60, 4761 mm uzunluüu, 2872 mm aks mesafesi ve 1427 mm yüksekliğiyle yolculara da bolca yaşam alanı sunacak.

Ailenin diğer üyeleriyle benzer bir iç mekana sahip otomobilde 9 inçlik ve en son nesil akıllı telefonlarla uyumlu bir multimedya ekranı sunuluyor. Bunun yanı sıra diğer teknolojik özellikler de kardeşleriyle aynı.

V60'da otomatik acil frenleme, yaya, hayvan ve bisiklet sürücülerini algılama, şeritte tutma, sürücü yorgunluk uyarısı, 360 derece kamera, geri bölge trafik asistanı gibi yüksek seviye yardımcı elemanlar görev yapıyor.

Aracın kaputunun altında ise benzinli dizel ve hibrit olmak üzere üç farklı seçenekle satın alınabilecek. Aracın hibrit versiyonu ise önümüzdeki yıl yollara çıkacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.