otohaber_logo
MULTIMEDYA
2012 Mercedes-Benz B Serisi
2012 Mercedes-Benz B Serisi
1 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Almanya pazarında emekli ve otomobil kelimeleri yan yana geldiğinde çoğunluğun aklında bir harf beliriyordu: B! Mercedes-Benz’in kompakt MPV’si B Serisi, birinci neslinde konforlu ve ağırbaşlı sürüş özellikleri, sürüş pozisyonu ve tasarım gibi özellikleriyle anavatanında ideal emekli otomobili olarak kabul gören modellerin başında geliyordu.

2 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Ancak devir imaj değiştirme devri. Ve sırada da B Serisi var. Portföyündeki modelleri yenilerken veya makyajlarken artık dinamik detayları ön planda tutan Alman üretici, ikinci nesil B Serisi’ni hazırlarken de, artık daha fazla dinamizme sahip olması için çalışmış

3 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Bunu sağlayan ilk unsur yepyeni ön bölüm. SLS-AMG ile kullanılmaya başlanan dik ve büyük ön ızgara yapısı kompakt MPV’de de kendine yer bulurken, kıvrımlı farlar ve içlerindeki LED’ler sayesinde artık daha parlak ve kendine güvenen bakışlar elde edilmiş. Birinci nesilde ön çamurluktan başlayarak stoplara kadar uzanan kat izi yeni modelde arka kapının ortasında son bulurken, ön kapının altından başlayıp arka çamurluğun üstünde son bulan yamuk kat izi normalde oldukça sade olan profil tasarımına hareket getirmiş.

4 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Arka bölümde yine iki parçalı yatay stoplar kullanılırken, hafif bir açıyla yerleştirilip büyümeleri sayesinde arka tasarım olgunlaşmış. 4359 mm’lik uzunluğuyla selefine göre 89 mm uzayan yeni neslin 1557 mm’lik yüksekliğiyse yerini aldığı modelin 48 mm gerisinde.

5 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Ön tamponda yer alan hava yönlendirme kanalları, taban kaplaması ve aerodinamik tasarım sayesinde aracın hava sürtünme katsayısı 0.30 Cd’den 0.26 Cd’ye gerilemiş. Opsiyonel olarak sunulan Teknoloji Paketi’nin tercih edilmesiyle bu değeri 0.24 Cd gibi bu tarz bir otomobil için mükemmel bir değere de indirmek mümkün.

6 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Birinci nesil B Serisi’ne göre yaklaşık 9 cm alçaltılan oturma pozisyonuyla araca daha rahat inilip binilmesi hedeflenirken, koltukların yapısı da belirgin biçimde değiştirilmiş. Oldukça basit göründüğü için eleştirilen kokpit, yeni nesille birlikte çok elit ve göz okşayan bir yapıya kavuşmuş. Gösterge tablosunda klasik analog göstergeler ve büyük bilgi ekranı dikkat çekerken, kokpitin en can alıcı noktasını eğimli ön konsolun tepesindeki bilgi ekranı oluşturuyor.

7 / 19

Mercedes B

Mercedes B

147 mm ve 178 mm olmak üzere iki farklı büyüklükte sunulacak olan iPad tarzındaki bilgi ekranı dokunmatik kontrol beklentisi yaratsa da, sadece orta konsoldaki merkezi kumanda üzerinden kontrol edilebiliyor. Hem sportif hem de değerli görünen kokpitte bunu sağlayan kaplamalara üç boyut efekti verilirken, donanım seviyesine göre ahşaptan alüminyuma kadar farklı seçenekler sunuluyor.

8 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Standart olarak asimetrik olarak katlanabilen arka koltukların sunulduğu yeni B Serisi, isteğe bağlı olarak 140 mm kaydırılabilen bağımsız arka koltuklarla da sipariş edilebiliyor. Bu donanımla birlikte 488 litrelik standart bagaj hacmini arka koltukları katlamadan 666 litreye kadar arttırmak mümkün.

9 / 19

Mercedes B

Mercedes B

. Mercedes-Benz’in tamamen yeni önden çekiş platformunun kullanıldığı ilk model olan yeni B Serisi, bu yönüyle selefine göre çok daha dinamik sürüş özellikleri vaat ediyor. Yeni platform sayesinde önden çekişin dışında 4 tekerlekten çekişli, hibrid veya yakıt hücreli versiyonların da üretilmesi kolaylaşacak. Standart süspansiyon sisteminin yanında spor paketle birlikte 20 mm alçaltılmış bir yürüyen aksam ve sportif süspansiyonlar yeni B Serisi’nin önemli yenilikleri arasında yer alıyor. Araçta kullanılmaya başlanan yeni elektromekanik direksiyon sistemi sadece gerektiğinde enerji harcarken, ESP ile koordineli olarak çalışan direksiyon sistemi, önden kaymalarda, farklı zeminli frenlemelerde oluşan kaymalarda veya yan rüzgarlardan oluşan etkilenmelerde küçük kontra hareketlerini otomatik olarak vererek aracın stabilitesinin korunmasına katkıda bulunuyor.

10 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Kasım ayında yollara çıkacak olan yeni B Serisi’nde tamamı yeni iki benzinli ve iki dizel motor görev yapacak. Tamamı turbo beslemeli olan motorlardan benzinliler 1.6 lt hacmindeyken, dizellerin hacmi 1.8 lt. 122 HP ve 156 HP güçlerindeki benzinli ve 109 HP ile 136 HP güçlerindeki dizel motorlar standart olarak yeni geliştirilen 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilirken, tüm motor seçenekleri opsiyonel olarak yine yeni bir şanzıman olan 7G-DCT ile tercih edilebiliyorlar.

11 / 19

Mercedes B

Mercedes B

7 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzıman ekonomi ve spor modlarına sahipken, sürücü isterse vites değişimlerini direksiyonun ardındaki kulakçılarla manuel olarak da gerçekleştirebiliyor.

12 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Yeni Mercedes-Benz B Serisi'nden farklı manzaralar için devam ediniz...

13 / 19

Mercedes B

Mercedes B

14 / 19

Mercedes B

Mercedes B

15 / 19

Mercedes B

Mercedes B

16 / 19

Mercedes B

Mercedes B

17 / 19

Mercedes B

Mercedes B

18 / 19

Mercedes B

Mercedes B

19 / 19

Mercedes B

Mercedes B

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.