otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Porsche Cayman PDK
En masum görünüşlü Porsche’lerden biri olan Cayman, masum görünümünün altında aslında bir canavarın yattığını gizliyor. İsmini bir timsah türünden alan Cayman, 265 HP’lik 2.9 lt’lik yeni boxer motoruyla etkileyici bir sporcu.
Test: Porsche Cayman PDK





Otomatik şanzımanın vites değişimleri manuel olarak yeni direksiyon üzerinden de yapılabiliyor. Kontak anahtarı direksiyonun solunda yer alıyor. Ön konsoldaki kronometrede tur veya seyahat zamanları görülebiliyor. Sport Chrono Plus isimli bu donanım opsiyonel. Arka cam altında kapaklı küçük eşya gözleri bulunuyor.



Cayman'ın 0.29 cd'lik sürtünme katsayısı sınıfının en iyisi. Yeni LED'li stoplar çok şık görünüyor. Cayman'ın 0.29 cd'lik sürtünme katsayısı sınıfının en iyisi. Yeni LED'li stoplar çok şık görünüyor. 410 litrelik toplam bagaj hacmi bir çok spor otomobilden iyi. Ön taraftaki bagaj bölümüne iki orta boy çanta rahatlıkla sığıyor.


Geniş ön ve yan camlar görüş açılarını olumlu etkiliyor. İç mekanın şık ve sportif tasarımı bir Porsche'de olduğunuzu hissettiriyor. Standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla gelen Cayman'da opsiyonel olarak sunulan çift kavramalı, 7 kademeli PDK, sportifliği zirveye taşıyor. İki kişilik otomobilin bombeli tavanı baş mesafesinde cömert. Yol bilgisayarı da silecek koluna benzer bir kolla kontrol ediliyor.

Artılar ve eksiler

Artılar: Motor, şanzıman, performans, yol tutuş, ergonomi, bagaj.

Eksiler: Plastik vites değiştirme kulakları, yakıt tüketimi, pahalı opsiyon listesi.

Otohaber yorumu

Porsche Cayman; BMW Z4, Mercedes- Benz SLK ve Audi TT gibi rakipleri karşısında biraz yüksek bir fiyat etiketine sahip. Ancak çok dengeli bir sürüş sunan Cayman'ın sunduğu performans yabana atılacak türden değil. Cayman, sürüş dinamikleriyle saf bir Porsche olduğunu ispatlıyor. Cayman'ın yakıt tüketimiyse sakin kullanımlarda makul seviyelerde kalıyor. Bakım maliyetleriyle de diğer rakiplerinden çok daha fazla bir tutar istememesi Cayman'ın artılarına ekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.