otohaber_logo
Haberler
Karsan "Jest" Yaptı!
Ulaşımda Kentsel Dönüşüm sloganıyla toplu taşımacılık sistemlerindeki değişimleri takip etmek isteyen Karsan, ürün ailesinin en küçüğü olan “Jest”in tanıtımını Bursa’daki fabrikasında gerçekleştirdi.
Karsan "Jest" Yaptı!

Delikanlı Minibüs olarak tanımlanan aracı basına tanıtan Karsan, toplu taşımada minibüslerin öneminin devam edeceğine inanıyor. Kentsel dönüşüm geçiren şehirlerde, toplu taşımada da dönüşümün yaşandığını vurgulayan Karsan CEO'su Murat Selek basın toplantısında;"Kentsel dönüşüm geçiren şehirlerimizin taşımacılık ihtiyaçları da değişiyor. Bu dönüşüm farkındalığıyla Karsan, toplu taşımacılığa modern, çağdaş ürün ve hizmet çözümleri üretmeye talip. 5 m'den 18 m'ye uzanan geniş ürün gamımız, sektörde sahip olduğumuz tecrübe, dünya devleri tarafından onaylanmış yüksek kalitedeki üretim becerilerimiz, iş gücümüz ve bağımsız yapımızla bu rolü üstelenmek için yetkin ve hazır konumda. 47 yılı aşkın otomotiv tecrübesiyle yüzde 100 bağımsız sermaye yapısı sayesinde bugün altı farklı marka için üretim yapmakta olan Karsan kentlerde yaşanan bu dönüşüme çözüm ortağı olmaya hazır" dedi. Karsan yetkililerinin yaptığı açıklamalar ve bilgilendirmelerden sonra basına tanıtılan Jest, getirdiği yenilikle minibüsçülerin ilgisini çekeceğe benziyor. Yüzde 70 yerli üretimle yapılan Jest'de 11 kişiden 15 kişiye kadar farklı oturma düzenleri sunulurken, park sensörü, geri görüş kamerası, klima gibi donanımlar da bulunuyor. 2.3 lt'lik 125 HP güç üreten 4 silindirli bir dizelle yola çıkan Jest maksimum 135 km/s hız yapabiliyor. Engelli vatandaşlarımıza da "Jest" yapan Karsan, minibüsü engellilerin rahat inip binmeleri için alçak tabanlı üretecek. Jest'in getirdiği bir diğer yenilik, minibüslerde ücretsiz internet erişiminin sunulacak olması. Vodafone ile yapılan ortaklıkla birlikte, yolcular minibüste bedava internete girebilecek. Minibüsün kullanma klavuzunu hem minibüsün şoförü hem de yolcular akıllı telefonlarından ücretsiz olarak indirebilecekler. Bu hafta bayilere gönderilecek olan Jest'in fiyatı 90.000 TL ile 105.000 TL arasında değişecek. Yüzde 30 ile 35 arası pazar payı hedefleyen Karsan, Jest'den senelik 2.000 ile 2.500 adet arasında üreteceğini açıkladı.

Karsan, engellilerin araca iniş-binişlerini kolaylaştıran bir rampa opsiyonu da sunuyor. Yolcular, inecekleri zaman kolaylıkla butona basabiliyorlar.

2012'de 583 milyon TL ciro elde eden Karsan, Jest modeliyle sadece Türkiye'yi değil, ekonomik daralma yaşayan ve otobüs kullanımı azalan Avrupa'yı da gözüne kestirdi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.