otohaber_logo
MULTIMEDYA
İşte Toyota Yaris Cross
İşte Toyota Yaris Cross
1 / 4

İşte Toyota Yaris Cross

İşte Toyota Yaris Cross

Toyota'nın dijital olarak tanıttığı küçük sınıftaki yeni SUV'u Yaris Cross tasarımı, 4x4 seçeneği ve hibrit özelliği ile hem RAV4 ve C-HR'ın izini takip edecek, hem de sınıfına yeni bir hareket kazandıracak.

2 / 4

İşte Toyota Yaris Cross

İşte Toyota Yaris Cross

Toyota'nın Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemeyi planladığı Yaris Cross modeli, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen fuarın ardından dijital olarak tanıtıldı. Küçük sınıfta yer alacak olan bu SUV, Toyota'nın GA-B platformu üzerinde geliştirildi. Toyota'nın Japonya ve Avrupa stüdyolarında tasarlanıp Fransa'da üretilecek olan Yaris Cross, kendine ait bir tasarım diline sahip.

3 / 4

İşte Toyota Yaris Cross

İşte Toyota Yaris Cross

Yeni Yaris'ten az da olsa izler taşıyan bu araç, şişkin çamurlukları, yatay stop lambaları ve bagaj kapağıyla iddialı bir görünüm sunuyor. Bu araçta, 80 HP gücündeki 3 silindirli 1,5 litre hacminde benzinli motorla birlikte dördüncü nesil hibrit teknolojisi yer alıyor. Kendi kendini şarj eden bu sistemde Atkinson çevrimli benzinli ve elektrikli motor yer alıyor. Dizel motordan yüzde 40 daha verimli olduğu belirtilen hibrit sistemi toplamda 116 HP güç üretiyor.

4 / 4

İşte Toyota Yaris Cross

İşte Toyota Yaris Cross

Emisyon değerleri açısından önden çekişli versiyonu 90 g/km CO2 ortaya çıkartırken bu değer 4 tekerlekten çekişli AWD-i'de 100 g/km. Yaris Cross AWD-i, normal sürüşlerde önden çekişli olarak giderken akıllı 4 tekerlekten çekiş sistemi, aracın yola tutunmasının azaldığını tespit ettiğinde arka tekerleklere güç göndererek sürüş güvenliğini koruyor. Ayrıca bu araçta Toyota Safety Sense aktif güvenlik sistemleri ve gelişmiş sürücü asistanları da görev yapıyor. Yaris Cross'un, 2021 yılında Avrupa pazarına sunulması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.