otohaber_logo
Kampanyalar
Monroe'dan Amortisör kampanyası!
Tanınmış amortisör markası Monroe, Türkiye genelindeki Speedy bayilerinde düzenlediği Amortisör Test Günleri’nde ücretsiz kontroller gerçekleştirmeye devam ederken Bodrum’daki en son etaba 1973 model bir Volkswagen 1303 ile konuk olduk.
Monroe'dan Amortisör kampanyası!
Göz görmeyince gönül katlanır derler. Ancak konu güvenlik olduğunda işinizi şansa bırakmamanız gerekiyor. Dergimizin konusu otomobiller ve biz de otomobillerdeki güvenlikle ilgili organizasyonları öncelikle sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Taşıt araçlarının temel yapı taşlarından olan amortisörler,
aslında gözün görmediği ekipmanlardan biridir. Kapalı bir sistem olmasından dolayı da görevini yerine getirememe durumlarını her sürücü algılayamaz. Durum böyle olunca bozuk amortisörler ile yolculuğunu
sürdüren çok fazla araç Türkiye yollarında dolaşmaya devam ediyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen amortisör markası Monroe, bu yıl ilk defa düzenlediği Amortisör Test Günleri'yle Türkiye'yi dolaşmaya devam ediyor. Daha önce İstanbul'da 2002 model BMW 316i ile hazırladığımız haberin devamını
Bodrum'da 1973 model bir Volkswagen 1303 ile getirdik. İlk haberimizdeki otomobilden çok daha yorgun karoser özellikleri gösteren Vosvos, TÜVTURK muayenesinden geçmişti. Ancak özellikle ön amortisörleri çok da iyi değildi. Aks simetri sorunu olan ön amortisörlerde sol tarafın tamamen bozuk olduğu ortaya çıktı. Durum böyle olunca yüzde 99'luk kusurdan ötürü değişim şarttı. Uygun amortisörler ise temin edildikten sonra takılacaklar. Arka amortisörlerde ise durum iyiydi. Yüzde 15 uyumsuzluğa sahip arka amortisörlerin her biri güvenlik sınırlarının içinde kaldı. Yaklaşık bir yıldır güncel sahibiyle yoluna devam eden Vosvos'un bir önceki sahibi muhtemelen arka amortisörleri değiştirmiş olmalı. Göstergesinde 235.000 km olduğu iddia edilen 38 yaşındaki bir otomobil için hiç de fena değil. Monroe Amortisör Test Günleri'nin bundan sonraki durakları ilk olarak bayram sonrasında Ankara Batıkent'teki Carrefour'da, sonrasında da Türkiye'nin pek çok ilindeki Speedy servis zincir mağazalarında devam edecek. Eğer siz de aracınızdaki amortisörlerin durumunu merak ediyorsanız, bu ücretsiz kontrolleri mutlaka yaptırarak içinizi rahatlatabilirsiniz. İki dakika kadar süren işlem sonunda aracınızın amortisörlerinin durumunu net olarak ekranda görüyorsunuz. Eğer değişim yapılması gerekiyorsa Speedy servislerinde bu günlere özel yüzde 50 işçilik fırsatından yararlanıyorsunuz. Bir çift amortisör değişim ücreti 30 TL'ye denk gelirken, Monroe de bu günlere özel olarak ürünlerinde indirim uyguluyor.



Test ölçümlerine göre 1973 model VW 1303'ün ön sol amortisörü tamamen bozulmuş durumdaydı. Durum böyle olunca ön sağ amortisör ile simetri durumundan dolayı çift olarak değişim gerekti.

Yıpranmış Amortisörlerin Araç Güvenliğine Etkileri: Normal şartlarda bir amortisör kilometrede 5.000 ile 7.000 defa kapanıp açılabilir, bu hesapla 100.000 kilometreden sonra amortisörlerimizin 500 ile 700 milyon defa salınım yapmış olacağını anlayabiliriz. Bu kadar fazla salınımdan sonra, amortisör yağı özelliğini kaybederken mekanik parçaları da aşınır. Aşınan amortisörlerde doğrudan doğruya ortaya çıkan sonuçlardan biri tekerleklerin artık yola tam temas etmemesidir. Bu durumda, aracın güvenliğini tehlikeye atan başka etkiler de ortaya çıkmaya başlar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.