otohaber_logo
post
ELEKTRIKLI OTOMOBILLER
Düzenlenen ÖTV Matrahı Sayesinde Elektrikli Otomobillerde İndirim Olacak

Elektrikli araçların ÖTV dilimlerine yapılan düzenlemeyle birlikte matrah eşiği 1.250.000 TL’den 1.450.000 TL’ye yükseldiği için bazı modellerin fiyatlarında da yüzde 10’luk bir azalma olacak.

post
ARAç
Otomotivde ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı!

Otomobil ve ticari araçları kapsayan ÖTV ve KDV İndirimi 31 Ekim 2018’de Resmi Gazete’de duyurulmuştu. Sektöre büyük bir ivme kazandıran ve 31 Aralık 2018’de sona ereceği duyurulan düzenleme 3 ay süreyle uzatıldı.

post
AKARYAKıT
Petrol fiyatlarındaki artış ÖTV’den telafi edilecek

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışları vatandaşa zam olarak yansıtmamak adına söz konusu malların tabi olduğu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında azalış yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

post
ÖTV
ÖTV limitlerinde değişiklik

Binek otomobiller için ÖTV matrahları yeniden belirlendi - Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen binek otomobiller için ÖTV matrahının alt limiti 40 bin liradan 46 bin liraya, üst limiti 70 bin liradan 80 bin liraya, 1600 cc'yi geçen ancak 2000 cc'yi g

post
IHRACAT
'Artık ABD bizim araçlarımıza ilgi duyuyor'

Dünya otomotiv sektörünün öncü ülkelerinden ABD, artık Avrupa'da üretilen araçlara ilgi duyuyor. Türkiye'de otomotiv sanayiinde kadın istihdamı arttı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.