otohaber_logo
MULTIMEDYA
Skoda Citigo
Skoda Citigo
1 / 5

Skoda Citigo

Skoda Citigo

Uzun süredir hem Avrupa genelinde hem de Türkiye’de gözde bir marka haline gelen Skoda’nın bu başarısında, Volkswagen modellerinin birebir teknoloji ikizi olan ürünleri, Volkswagen’e göre daha ekonomik fiyatlarla satışa sunmasının payı kuşkusuz çok büyük. Küçük Fabia, kompakt Octavia yada arazi heveslisi Yeti… Çek üreticinin her modeli kendiyle aynı platformu daha yüksek bir fiyat karşılığında paylaşan bir Volkswagen modeline hesaplı bir alternatifken, bu gelenek şimdi de minik sınıfa taşınıyor.

2 / 5

Skoda Citigo

Skoda Citigo

Volkswagen’in 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Up! modeli, sahip olduğu başarı potansiyeliyle fuarda “minik” bir sansasyon yaratmıştı. Volkswagen’in miniğinden sonra şimdi de sahne Çek ikizinde. 3.563 mm’lik uzunluğuyla Alman ikizinden 23 mm uzun olan Citigo’da karoserin temeli Up! ile aynı olsa da detaylarla belirgin farklar yaratılmış. Bunlardan ilkini Skoda’nın yeni tarz ön ızgarası ve farların dikkat çektiği yüz kısmı oluştururken, Up’ta C sütununa doğru keskin bir şekilde yükselen omuz çizgisi Citigo’da klasik bir yapıda seçilmiş.

3 / 5

Skoda Citigo

Skoda Citigo

Aynı şekilde Up’ta tamamen cam olan bagaj kapağı Citigo’da yerini sac-cam kombinasyonlu geleneksel bir kapağa bırakmış. 1.0 lt’lik benzinli motor seçenekleriyle 2011 sonunda ilk etapta anavatanı Çek Cumhuriyeti’nde yollara çıkacak olan Citigo’nu Avrupa genelindeki satış tarihi içinse önümüzdeki mayıs ayı belirlenmiş.

4 / 5

Skoda Citigo

Skoda Citigo

Avrupa genelindeki satış başlangıcıyla birlikte 3 kapılının yanında 5 kapılı versiyon da yollarla buluşacakken, Almanya başlangıç fiyatı olarak 8.990 Euro belirlenmiş. ESP ve perde havayastıkları gibi güvenlik donanımlarını standart olarak sunan Citigo’da opsiyonel olarak sunulan City Safe Drive özelliği 30 km/s’nin altındaki hızlarda bir çarpışma tehlikesi belirdiğinde otomatik frenleme gerçekleştiriyor.

5 / 5

Skoda Citigo

Skoda Citigo

Basit ve kolay anlaşılır görünen kokpitte bağımsız ekranlı navigasyon sistemi seçeneği de sunulurken, direksiyon simidi, göstergeler ve vites kolu Skoda tarzında.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.