otohaber_logo
Test Merkezi
Sürüş izlenimi - Honda CR-V
Yenilenen Honda CR-V’de tasarımdaki değişikliklerden çok, yeni motor, şanzıman seçenekleri ve ilk kez sunulan yedi kişilik oturma kapasitesinin otomobile yeni bir soluk getirdiğini söyleyebiliriz.
Sürüş izlenimi - Honda CR-V

Honda'nın yeni aile yüzünü taşıyan beşinci nesil CR-V, selefine göre daha keskin çizgilerle şekillenip, daha kaslı ve sportif bir tasarıma bürünmüş. Yeni farlar daha modern ve kibar görünüyor. Ön panjurdan farların içerisine kadar devam eden krom çıta ile şık bir görünüm elde edilmiş.

LED gündüz farları tampon köşelerine yerleştirilip tampon tasarımı daha sade bir forma bürünmüş. Tampon arkasındaki elektronik kontrollü, Active Shutter ızgara sistemi de CR-V'de ilk kez karşımıza çıkıyor.

Bu sayede aerodinamik avantaj elde edip yakıt tüketimini düşürmek hedeflenirken ve soğutma fonksiyonu daha verimli kullanılmış. Daha geniş tekerlek yuvalarıyla profilden de bakıldığında güçlü görünen otomobilin dingil mesafesi 33 mm arttırılmış. Tavan eğimi ve cam çerçevelerinin selefinden izler taşıdığını görüyoruz. Zeminden yüksekliği 35 mm arttırılan CR-V'nin AWD seçeneği 201 mm yerden yüksekliğe sahip.

Yenilenen AWD sistemi ve artan yükseklik sayesinde arazi koşullarındaki iddia artmış. Selefinde dik konumlandırılan stoplar yeni nesilde L formunda. LED aydınlatmalı stopların arasındaki plakalık daha aşağıya konumlandırılmış. Birçok rakibinde olduğu gibi CR-V'nin de bagajı temassız, tampon altına doğru yapılan ayak hareketiyle açılabiliyor. Otomobilin bagajında da yeni çift zemin ve daha uzun bir yükleme alanı kullanılmış.

CR-V'nin içerisine geçtiğimizde selefine göre daha geniş yaşam alanı ve modern bir kokpitle karşılaşıyoruz. Malzeme ve işçilik kalitesi başarılı seviyede. Direksiyon arkasından net şekilde izlenebilen 7 inçlik TFT-LCD dijital gösterge grubundan, hız ve devir saati haricinde, navigasyon, sms, e-posta, dört tekerlekten çekiş durumu ve yol bilgisayarı takip edilebiliyor. Yeni 5,5 inçlik multimedya ekranı biraz küçük ebatta olsa da bunun akıllı telefonlarla uyumlu görünmesi için tercih edildiği açıklandı. Android Auto ve AppleCar Play sistemleri de sunuluyor. Geniş ve aydınlık olan kabindeki bir diğer yenilik ise koltuk sayısında karşımıza çıkıyor. Honda, CR-V'de yedi kişilik kabin kapasitesini ilk kez isteğe bağlı olarak sunuyor.

Otomobilin direksiyonuna geçtiğimizde direksiyon tepkilerinin artık daha olgun olduğunu fark ediyoruz. Sürücüyle iletişimi daha iyi olan direksiyon sisteminin geri bildirimleri başarılı. CR-V'nin artık daha konforlu bir sürüş tecrübesi yaşattığını söyleyebiliriz. Süspansiyon sisteminin yoldaki dalgalanmaları başarılı bir şekilde sönümlediğini gördük. Ancak rotamızda bozuk zeminli bir yoldan geçmediğimiz için bu konuda yorum yapmak için aracın teste gelmesini bekleyeceğiz. Süspansiyon sisteminin ayarları, yüksek karoserli otomobilin karoser salınımlarını kontrol altında tutmayı sağlıyor. Viraj ve dönüşlerde CR-V güven veriyor.

Motor seçeneği olarak ürün planında 1,5 litre turbo benzinli ve hibrit seçeneğinin bulunacağı açıklandı. 2019'da tanıtılacak hibrit gelene kadar tek motor 1,5 litre turbo benzinli ünite. Bu motorla birlikte CVT tipi otomatik şanzıman ya da 6 ileri vitesli manuel şanzıman alınabiliyor. AWD çekiş sistemi CVT ile standart olarak gelirken, 6 ileri manuel vitesle AWD ya da önden çekiş tercihi sunuluyor. 1.5 VTEC Turbo, manuel şanzımanla alındığında 173 HP güç ve 220 Nm tork sunarken, CVT ile 193 HP güç ve 243 Nm tork sunuyor. CRV, Türkiye'ye sadece 1.5 VTEC Turbo CVT AWD olarak ithal edilecek.

Sürüş organizasyonunda hem 6 ileri manuel şanzımanlı hem de CVT'li CR-V ile yol aldık. Türkiye paketinde olan CVT şanzımanlı versiyonda sadece ani hızlanma isteklerinde motor devri bir süre yüksek seviyede kalsa da motorun sessiz çalışma karakteri sayesinde çok rahatsız edici bir gürültü oluşmuyor. Genel değerlendirmede CR-V'nin fark yaratacak bir yol aldığını söylemeliyiz. Dizel motor Türkiye pazarı için önemli bir seçenek olduğundan CR-V bu eksikliğin dezavantajını yaşayacaktır. Ancak 1.5 VTEC Turbo motorun sessizliği, güçlü yapısı ve makul tüketim iddiası vurgulandığında dizeli unutturabilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.