otohaber_logo
Haberler
Üç günlük güç ve 300 metre su geçirmezlik. İmza niteliğindeki Prospex dalgıç saati, zenginleştirilmiş teknik özelliklerle gelişiyor.
Üç günlük güç ve 300 metre su geçirmezlik. İmza niteliğindeki Prospex dalgıç saati, zenginleştirilmiş teknik özelliklerle gelişiyor.
Üç günlük güç ve 300 metre su geçirmezlik. İmza niteliğindeki Prospex dalgıç saati, zenginleştirilmiş teknik özelliklerle gelişiyor.

Üç günlük güç ve 300 metre su geçirmezlik.

İmza niteliğindeki Prospex dalgıç saati, zenginleştirilmiş teknik özelliklerle gelişiyor.


Yeni model, teknoloji, tasarım ve yapım alanlarında çok sayıda yenilik içeriyor.

Seiko, Japonya'nın ilk dalgıç saatini satışa sunmasından bu yana geçen yıllarda güvenlikleri, güvenilirlikleri ve kullanım kolaylıkları nedeniyle dünya çapında profesyonellerin ve meraklıların beğenisini kazanan çok çeşitli dalgıç saatleri üretti. 2020 yılında tanıtılan SPB143 bu modellerden biridir. 200 metre su geçirmezlik ve 70 saatlik güç rezervine sahip model, işlevselliği ve Seiko'nun orijinal dalgıç saati olan efsanevi 62MAS'tan ilham alan vintage tarzı tasarımıyla dünya çapında beğeni topladı. Bugün Seiko, Prospex koleksiyonuna hayranların favorisi SPB143'ü temel alan, teknoloji, tasarım ve yapım açısından çok sayıda geliştirme içeren bir saat serisini sunuyor. Siyah, mavi kadranlı modeller ana Prospex koleksiyonuna katılırken, altın rengi vurgulara sahip kutlama niteliğindeki özel üretim modeli Seiko markasının 100. yıl dönümünü kutluyor.


Daha fazla güç, daha fazla suya dayanıklılık ve gelişmiş okunabilirlik


Tıpkı SPB143 gibi, yeni modeller de Seiko'nun 1965 tarihli orijinal dalgıç saatinin tasarımını yeniden canlandırıyor.


Her model, Seiko'nun en yeni manüfaktür mekanizmalarından biri olan ve 72 saate veya üç tam güne kadar güç rezervine sahip Kalibre 6R55’ten gücünü alıyor. Bu, Kalibre 6R55'in Prospex koleksiyonunda ilk kez ortaya çıkışı anlamına geliyor. Yeni modeller, Prospex koleksiyonunun satürasyon dalış saatleri dışındaki dalgıç saatleri için bir ilk olan 300 metreye kadar suya dayanıklılık sağlayacak şekilde daha da geliştirildi. Tarih penceresinin konumunun saat üç konumundan saat dört ile beş arasına yerleştirilmesi ile artık daha simetrik bir tasarıma ve Lumibrite ile daha fazla alanın doldurulmasına olanak tanıyarak karanlık koşullarda bile yüksek okunabilirlik sağlıyor.


Konfor için tasarlanmış kompakt yapı

Daha kısa kulaklar aynı zamanda saatlerin daha rahat kullanımına katkıda bulunur.

Performansı artıran pek çok iyileştirmeye rağmen her model, Seiko dalgıç saatinin gerektirdiği kullanım güvenilirliği, güvenliği ve taşıma kolaylığını korurken, 40 mm çap, 46,4 mm kasa uzunluğu ve 13 mm kalınlıkla daha kompakt olacak şekilde yeniden tasarlandı. Her modelde, klasik bir his ve görünüm sunan ince bir tasarım için alüminyum parçalı paslanmaz çelik bir bezel bulunur; dakika işaretleri artık bezeldeki rakamlarının altına da uzanır. Bezelin dakika işaretleri ve rakamları, uzun süreli kullanımdan dolayı aşınmayı önlemek için lazerle işlenmiştir. Daha kısa bağlantılara ve daha küçük tokaya sahip yeni bileklik sayesinde model, kullanıcının bileğine uyum sağladığı için daha yüksek bir konfor düzeyine ulaşıyor.


İlave kayışa sahip özel üretim


Özel üretim modeli, mavi ve siyah kadranlı modellerle aynı teknik özelliklere sahip.


Seiko'nun 1881'deki kuruluşundan bu yana şirket, kurucusunun "Her zaman diğerlerinden bir adım önde" olma felsefesi doğrultusunda yenilikler yapmaya devam etti. 1924 yılında şirket, kadranında Seiko markasının başlangıcını simgeleyen “Seiko” logolu ilk kol saatini satışa sundu. 2024 yılı, bu dönüm noktası niteliğindeki etkinliğin 100. yıl dönümünü kutluyor. Kutlama için, kömür grisi renkli kadrana sahip üçüncü bir tasarım, özel üretim olarak tanıtıldı. Altın rengindeki vurgular, geçen yüzyılda Seiko adı altında saat yapımcılığında gerçekleştirilen pek çok ilerlemeyi anımsatmayı amaçlıyor.


Kayış, benzersiz örgü deseni sayesinde bilekte maksimum konfor sağlayacak

esnekliğe ve hava geçirgenliğine sahiptir.


Özel üretim modeli, tamamen geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılmış ek bir kayışla birlikte sunuluyor. Kayış, kumaş tasarımlarında kullanımıyla Japon kültürüne aşina olan Seichu adı verilen geleneksel bir Japon örgü tekniği kullanılarak oluşturuldu. Tekniğin sonucunda ortaya çıkan zengin doku ve parlaklık, kimono kuşağını yerinde tutan dekoratif kordon olan geleneksel obijime'de gözlemlenebilir. Kayış benzersiz bir Japon estetiği ve dokusu sunuyor ve normal Seiko kumaş kayışlardan* neredeyse dört kat daha fazla gerilme mukavemetine sahip olacak şekilde özel olarak üretilmiştir. Kayışın gücü ve güneş ışığına maruz kalmanın neden olduğu bozulmaya karşı direnci, Seiko dalgıç saatlerinin gerektirdiği zorlu standartları karşılıyor ve su altında kullanım için mükemmel.

*Seiko tarafından yürütülen araştırmaya dayanmaktadır.


Üç modelin tamamı Haziran 2024'ten itibaren Seiko Butiklerinde ve dünya çapındaki seçkin perakende noktalarında satışa sunulacak.


Seiko Prospex 1965 Diver’s Anı Modeli: SPB451, SPB453

Seiko Markasının 100. yıl dönümü

Seiko Prospex 1965 Diver’s Anı Özel Üretim Modeli: SPB455

SPB451


SPB453


SPB455


Kalibre 6R55

Çalışma sistemi: Otomatik

Hassasiyet: Saatte 21,600 titreşim (saniyede 6 vuruş)

Güç rezervi: 72 saat (3 gün)

Taş sayısı: 24

Özellikler

Süper sert kaplama paslanmaz çelik kasa ve bilezik

Paslanmaz çelik bilezikli güvenlik kilitli üçlü katlamalı, düğmeyle açılan ve uzunluğu ayarlanabilir toka

İç yüzeyde yansıma önleyici kaplamalı bombeli safir cam

Vidalı arka kapak

Kilitli tepe

Lumibrite ibre ve indeksler

Kasa çapı: 40.0mm

Kasa yüksekliği: 13.0mm

Su geçirmezlik: 300m diver’s

Manyetik direnç: 4,800 A/m

Geri dönüştürülmüş nato ilave kayış (SPB455)

Detaylı bilgi için:

Seiko Prospex web sayfası:

https://www.seikowatches.com/tr-tr/products/prospex

Seiko markası 100. Yıl dönümü özel web sayfası:

https://www.seikowatches.com/tr-tr/special/seikobrand100th/index

Not:

Özellik bilgisi ve fiyat bültenin yayınlandığı tarih için geçerlidir ve değişebilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.