otohaber_logo
Haberler
Japonya'nın eskimeyen güzelliğini zarafetle kucaklayan yeni Presage tasarım serisi, ilk kez sahneye çıkıyor.
Japonya'nın eskimeyen güzelliğini zarafetle kucaklayan yeni Presage tasarım serisi, ilk kez sahneye çıkıyor.
Japonya'nın eskimeyen güzelliğini zarafetle kucaklayan yeni Presage tasarım serisi, ilk kez sahneye çıkıyor.

Japonya'nın eskimeyen güzelliğini zarafetle kucaklayan yeni

Presage tasarım serisi, ilk kez sahneye çıkıyor.


Presage koleksiyonu, 2016 yılında satışa sunulmasından bu yana Japon sanatını Seiko'nun mekanik saat yapımcılığındaki uzun yıllara dayanan ustalığıyla birleştirdi. Yeni Klasik Serisi ile Presage, Japon tasarımının saf ve nazik yanını ifade etmek için geleneksel Japon el sanatlarının renklerinden, malzemelerinden ve dokularından yararlanıyor. Seri, her biri geleneksel Japon güzelliği duygusunu aktaran ve Seiko'nun ünlü mekanik saat yapımcılığını ön plana çıkaran beş yeni modelle ilk kez sahneye çıkıyor.


İpekten ilham alan zengin dokulara sahip kavisli kadranlar


Model, parlak ipek kumaştan ilham alan kadranıyla

zarif bir ışıltı yayıyor.



Gömülü alt kadran ve makinenin görünümü

modelin kadranına derinlik katıyor.



Yeni serinin kalbinde, kullanımı Japon kültürüyle iç içe geçmiş doğal dokumaların narin ve esnek hissini ifade eden zengin dokulu, kavisli kadranlar yer alıyor. Seride iki farklı kadran biçimi ve işlev seti bulunur. Tarih göstergeli üç ibreli modellerinin kadranları parlak ipek kumaştan ilham alırken, makinesi saat 9 konumundan görülebilen modeller ham ipek ipliğin dokusunu radyal bir desenle ifade ediyor. Kavisli ve dokulu desenleriyle kadranlar, daha yüksek bir derinlik ve güzellik hissi yaratmak için ortam ışığını yakalayıp yansıtıyor. İndekslerin üst kısımları kadranların yuvarlatılmış şekline uyum sağlayacak şekilde kavislidir ve dakika ile saniye ibreleri yavaşça indekslere doğru bükülür.


Seri, soldan sağa dört geleneksel renkte kadranlarla ilk kez sahneye çıkıyor:

shiro-iro, sensaicha, araigaki, ve sumi-iro.

Her model, ifade ettiği geleneksel Japon rengine sıcak bir parlaklık katıyor. Bunlar arasında koleksiyondaki iki kadrana ilham veren, ağartılmamış doğal kumaşın rengi olan shiro-iro ; Edo Dönemi'nde moda olan koyu kahverengimsi yeşil bir renk olan sensaicha; yıkanmış ve ağartılmış hurma rengi olan araigaki ve başlangıçta keşişlerin giydiği giysilerde kullanılan grimsi siyah sumi-iro.


Yumuşak kavisli kasa ve konfor için tasarlanmış bir bilezik


Rafine yapısıyla kasaya yandan bakıldığında ince bir görünüme sahip.

Kasa yumuşak, kavisli yüzeylerden oluşuyor ve çift bombeli safir cam, kubbe şeklindeki kadranın hatlarını yansıtarak genel tasarıma daha fazla derinlik katıyor.



Her bağlantının kısa uzunluğu bileziğin konforunu artırır.

1970'lerden ilham alan tasarımla yeni geliştirilen çok sıralı bilezik, bilekte hassas ve rahat bir his sağlıyor. Bileziğin bağlantıları, rahat bir uyum ve gelişmiş estetik için kavisli bir üst yüzeye ve bilek çevresindeki temas noktalarının azaltılmasına sahip ergonomik bir şekle sahiptir.



Üç günlük güç rezervine sahip iki otomatik makine


Modellerden üçü, merkezinde saniye ve tarih bulunan klasik üç ibreli görünüme sahipken, diğer iki modelde 24 saat alt kadranı ve makinenin saat 9 konumunda eşapmanını sergileyen open heart penceresine sahiptir. Her yeni modele güç veren, 72 saat boyunca çalışan, yakın zamanda tanıtılan iki Seiko 6R mekanizmadan biridir ve cuma akşamı çıkarılan saatin, yeniden ayarlamaya gerek kalmadan pazartesi sabahı takılmaya hazır olmasını sağlar. Tarih göstergeli üç ibreli modellerde Kalibre 6R55 kullanılırken, Kalibre 6R5J mekanizma açıklığının görüldüğü modellere güç veriyor. Her mekanizmanın altın renkli salınım ağırlığı, şeffaf kasa arkasından görülebilmektedir.


Beş modelin tamamı Haziran 2024'ten itibaren Seiko Butiklerinde ve dünya çapındaki seçkin perakende noktalarında satışa sunulacak.


Seiko Presage Classic Serisi: SPB463, SPB465, SPB467

SPB463


SPB465


SPB467

Kalibre 6R55

Hassasiyet: Saatte 21.600 titreşim (saniyede 6 vuruş)

Güç rezervi: 72 saat (3 gün)

Taş sayısı: 24


Seiko Presage Classic Serisi: SPB469, SPB471

SPB469

SPB471

Kalibre 6R5J

Hassasiyet: Saatte 21.600 titreşim (saniyede 6 vuruş)

Güç rezervi: 72 saat (3 gün)

Taş sayısı: 24


6R55 ve 6R5J Kalibrelerin özellikleri

Süper sert kaplama paslanmaz çelik kasa ve bilezik

Butonla açılan kilitli toka

İç yüzeyde yansıma önleyici kaplamalı çift bombeli safir cam

Vidalı şeffaf arka kapak

Kasa çapı: 40.2 mm

Kasa yüksekliği: 13.0 mm

Su geçirmezlik: 10 bar

Manyetik direnç: 4,800 A/m


Detaylı bilgi için:

https://www.seikowatches.com/tr-tr/products/presage/special/classic_series/index


Not:

Özellik bilgisi bültenin yayınlandığı tarih için geçerlidir ve değişebilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.