otohaber_logo
Haberler
Yeni Hyundai Kona Elektrik Satışa Sunuldu
2024 Hyundai Kona Elektrik 1,5 milyon TL'nin altındaki satış fiyatıyla Çinli elektrikli otomobillere dişli bir rakip olarak piyasaya merhaba dedi
Yeni Hyundai Kona Elektrik Satışa Sunuldu

Hyundai Kona, ikinci nesliyle benzinli ve hibrit olmak üzere geniş güç ve aktarma seçenekleriyle geçtiğimiz yıl satışa sunulmuş ve kısa sürede küçük SUV segmentinde tasarım ve konfor açısından farkındalık yaratmıştı. Segmentindeki en kapsamlı ürün paketlerinden birini sunan Hyundai, şimdi de kullanıcılar için tamamen elektrikli yeni Kona'yı 1.499.000 TL’ye satışa sunuyor.


Satışa sundukları yeni modelle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Yeni Kona Elektrik, dikkat çekici tarzı ve üstün donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde daha da iddialı bir konuma gelecek. Kaliteli ve konforlu iç mekanının yanı sıra üst düzey sürüş özellikleriyle de Türk tüketicilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılayacak. Bu yıl satışa sunduğumuz ve Ioniq 6’dan sonra çok cazip fiyatlı ikinci tamamen elektrikli model olan Kona Elektrik, Hyundai’nin Türkiye’deki elektrikli otomobil pazar payını ve satışlarını önemli ölçüde artırmasını sağlayacak. Türk tüketicilerinin beğenerek satın almak isteyeceği en uygun ve en donanımlı elektrikli modelleri pazara sunmaktan dolayı mutluyuz. Fiyatları ve donanımlarıyla dikkat çeken elektrikli model atağımız, 2024 yılında tüm hızıyla devam edecek” dedi.


Önceki nesil Kona Elektrik ile karşılaştırıldığında yeni model, artırılmış boyutlarıyla kompakt sınıfa yaklaşmış durumda. Tamamen elektrikli versiyonda uzunluğu 4.355 mm olan otomobil, ilk nesil Kona Elektrik'ten 150 mm daha uzun. Aracın dingil mesafesi ise 60 mm uzayarak 2.660 mm oldu. Genişliği 25 mm artarak 1.825 mm’ye ulaşan aracın yüksekliği ise 1.580 mm olarak açıklanıyor.

Birçok Hyundai modelinde de kullanılan birbirine entegre çift 12,3 inçlik panoramik ekran, yeni modelde de karşımıza çıkıyor. Bu bilgi gösterge ekranı ve navigasyonlu multimedia ekranı, kullanıcısına üst düzey konfor ve güvenlik sunuyor.

Yeni Kona Elektrik, konfor özelliklerinin bir parçası olarak, direksiyona entegre vites kolu (E-Shift By Wire), geniş bardak tutucular, elektrikli açılır sunroof ve rahat oturma pozisyonuna sahip koltuklarla da B-SUV segmentinde fark yaratmaya devam ediyor.

Yeni Kona Elektrik, artan boyutlarıyla birlikte önceki nesline kıyasla arkada 77 mm daha fazla bacak mesafesi ve 15 mm daha yüksek baş mesafesiyle üreticisi tarafından sınıfının en iyisi olarak tanımlanan iç alan sunuyor. İkinci sıra omuz mesafesi ise 1.402 mm. Bu değerle beraber, sınıfının en büyük modellerinden biri olan Yeni Kona Elektrik, yolcular için de en iyi konforu sağlıyor. Kona'nın yalnızca 85 mm kalınlığındaki ön koltuk sırtlıkları da arkadaki yolcular için daha fazla yaşam alanı sağlıyor. Sınıfının en iyi kapasitesini sağlamak için arka bagaj hacmi de yüzde 30 artırılarak 466 litreye çıkarılmış. 40:20:40 oranında katlanabilir arka koltuklar daha iyi yükleme kapasitesi ve yükleme esnasında üstün bir modülerlik sağlıyor. Böylece tamamen katlandığında kapasite tam 1.300 litreye kadar çıkıyor.


Yeni Hyundai Kona Elektrik, pikselli gündüz farları ve projeksiyon tipi LED akıllı ön aydınlatma sistemine ek olarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi için zorunlu özelliklerden asla feragat etmiyor. Pilin sağlığı ve özellikle soğuk havalarda güvenli şarj için ısı pompası kullanılan otomobilde kayıpsız bir menzil performansı elde ediliyor. Ayrıca, şarj kapağı don önleme sistemi, kullanıcının eksi 30 derecelik bir ortamda dahi şarj kapağını rahatlıkla açmasına olanak tanıyor. Yeni şarj portu bölmesi de aydınlatmayla beraber karanlıkta daha fazla görünürlük sağlıyor. Tamamen elektrikli model, Türkiye’de şimdilik tek güç/batarya seçeneğiyle satışa sunuluyor. Advance donanım seviyesiyle beraber gelen 48,4 kWh’lik versiyon, 156 HP (115 kW) güç sağlarken maksimum olarak da 377 kilometrelik bir sürüş menzili (WLTP) sunuyor. 100 kW DC hızlı şarj ile KONA Elektrik, 41 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor. 48,4 kWh pil seçeneğine sahip standart versiyon, 11 kW AC şarjla da 4 saat 55 dakikada pilini tamamen doldurabiliyor.


Yeni Hyundai Kona Elektrik, küçük sınıf SUV'ların çoğunda bulunmayan ileri seviyedeki Hyundai Smart Sense ADAS özellikleriyle donatılarak yolda en yüksek düzeyde güvenlik ve rahatlık sağlıyor. Kabin İçi Kamera (ICC), sürücünün dikkatini analiz ederek uykusuzluk veya dikkatsizlik gibi tehlikeli durumlarda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Yeni Kona Elektrik, kaçınma manevrası, kavşak geçişi, güvenli şerit değişimi sağlayan İleri Çarpışma Önleme Yardımı (FCA 1.5) gibi ek güvenlik özellikleri de sunuyor. Kona Elektrik, Şeritte Kalma Yardımcısı (LKA), Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Uzun Far Yardımı (HBA) gibi çeşitli diğer gelişmiş sürücü destek sistemleriyle beraber üst düzey bir koruma sağlıyor. Ayrıca Akıllı Hız Sabitleyici (SCC) ve Şerit Takip Asistanı (LFA) gibi çeşitli sürüş konforu işlevleriyle de donatılmış. Yeni Kona Elektrik, İleri ve Geri Park Mesafesi Uyarısı (PDW) gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler de sunuyor. 


1 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

1 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

2 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

2 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

3 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

3 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

4 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

4 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

5 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

5 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

6 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

6 / 12

Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.