otohaber_logo
Test Merkezi
Crossover atağı Dacia Sandero Stepway
Dacia’nın küçük sınıf temsilcisi Sandero tamamen yenilendi. Yeni nesille birlikte modelin crossover versiyonu Sandero Stepway de sınıfında daha iddialı bir noktaya ulaşma iddiasıyla karşımıza çıktı.
Crossover atağı Dacia Sandero Stepway

Dacia’nın modern marka yüzü yeni nesil modellerle birlikte kendini göstermeye başladı. Dacia Sandero’nun crossover versiyonu Sandero Stepway de artık daha güçlü görünüyor.

 

1 / 16

2 / 16

3 / 16

Günümüzün tasarım öğelerinden olan LED gündüz farı ve ışık imzasını Sandero Stepway’de de görüyoruz. Y şeklindeki gündüz farında ve ana far aydınlatmasında LED teknolojisine sadece Prestige donanımında ulaşılıyor. 

4 / 16

Sandero Stepway’e özgü ön panjur tasarımıyla güçlü bir görünüm elde edilmiş. Panjur üstünde Stepway logosu da yeni nesilde kullanılmaya başladı. Geniş hava girişine sahip ön tampondaki hava girişleri ve altındaki gri kaplama ile güçlü görünen tasarım tamamlanmış. Otomobilin tampon altlarından, çamurluk kenarlarında ve marşpiyelerde kullanılan plastik kaplamalarla gövde küçük temaslara karşı korunabiliyor. Ayrıca bu tasarımla otomobilin zeminden yüksekliği olduğundan fazla görünüyor. 201 mm’lik zeminden yüksekliğe sahip Sandero Stepway bozuk ve engebeli zeminlerde daha rahat hareket edebilmeyi sağlıyor.

 

5 / 16

Elektrikli arka camların sadece Prestige donanımında olması bir dezavantaj.

6 / 16

7 / 16

1,0 litrelik turbo benzinli motor makul tüketim sağlıyor.

8 / 16

Ön koltuklara geçtiğimizde yüksek sürüş pozisyonunu hemen fark ediyoruz. Bu noktada crossover sınıfı müşterilerinin beklentilerine cevap veriliyor. Genel olarak sert plastik malzeme hakimiyeti olan iç mekanda kalite algısını da arttırmak adına ön kapı içleri ve konsolda kumaş kaplama kullanılmış

9 / 16

 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranının konumu sürücünün göz hizasında. Ekran çözünürlüğü, dokunma hassasiyeti ve menü kullanımıyla başarılı bir sistem olduğunu görüyoruz. Bu ekranın hemen yanında duran telefon tutacağı ile sürücü cep telefonunu göz hizasına yerleştirebiliyor. Multimedya ekranı olmayan baz donanımda bu tutacağa yerleştirilen akıllı telefon özel bir uygulama ile onun yerine geçiyor. Hemen yanında USB girişi de unutulmamış. Teknoloji paketiyle, elektrikli park freni ve içerisinde eşya gözü bulunan kolçak geliyor. 

10 / 16

8 inçlik multimedya sistemi pratik şekilde yönetiliyor

11 / 16

Bagaj kapağı ardında 410 litrelik hacim sunan Sandero Stepway’de uzun eşyaları yüklemek istediğinizde arka koltuk sırtlıklarını yatırınca bagaj hacmi 1455 litreye ulaşıyor.

12 / 16

ECO-G versiyonu haricinde yedek lastik standart geliyor.

13 / 16

Tavan rayları pratik şekilde sökülerek yatay olarak da konumlandırılabiliyor.

14 / 16

15 / 16

16 / 16

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.