otohaber_logo
Haberler
Clio ve Megane R.S. yenilendi
Renault Sport, Clio R.S. ve Megane R.S ailesini daha sportif ve dinamik hale getirdi.
Clio ve Megane R.S. yenilendi

Renault'nun simgesel F1 otomobillerinin sarı-siyah renklerini taşıyan Renault Clio R.S., motor sporları tutkunları ve koleksiyoncular için sınırlı sayıda üretildi. Clio R.S. 18 agresif görünümü, parlak sarı detayları ve sportif iç mekanı ile Renault Spor Formula 1 takımından esinlenerek tasarlanırken, ön kapılarda yer alan R.S. 18 imzası, tavandaki gri şeritler ve yeni R.S. çift elmas logo, Renault Sport Formula 1 Takımı ve 2018'de yarışacağı tek kişilik otomobile gönderme yapıyor. Renault Sport'un F1 tarzını yansıtan parlak sarı ön kanadı, koruyucu yan kısımları ve jant göbeği ise aracın koyu siyah gövde rengiyle çarpıcı bir tezat yaratıyor. Difüzörün koyu siyah kaplanmış olması ise otomobilin güçlü duruşunu destekliyor.

Clio R.S.'in göz alıcı iç tasarımının yanı sıra kapı eşiğindeki R.S. logosu, Alcantara deri işleme direksiyon simidi ve karbon fiber etkili havalandırma kaplaması kabininin sportif görünümüne katkı sağlıyor.

Renault Clio R.S., 220 beygir gücüne sahip motoru ve tork artırma fonksiyonu ile 280 Nm azami torka erişebiliyor. Alçaltılmış ve güçlendirilmiş Trophy şasisi ve hidrolik sıkıştırmalı süspansiyonları ile direksiyon hassasiyeti daha da artırıldı.

Megane R.S. ise yüksek performans teknolojileri ile birlikte sunuluyor. Otomobilin şasisi, 4CONTROL sistemi sayesinde verimlilik ve stabilite açısından selefine göre daha iyi performansı sağlıyor. Ralli dünyasından esinlenerek tasarlanan hidrolik damperli 4 adet amortisör, günlük kullanımda süspansiyon konforunu arttırmaya yönelik.

Renault Sport Cars uzmanları, Renault-Nissan İttifakı'nın bilgi birikimini yeni 1.8 litre turbo motorda sergiliyor. Megane R.S.'in silindir kapağı yeniden tasarlandı ve yeni bir soğutma sistemi entegre edildi. Bir önceki Megane R.S.'e göre yeni 1.8 litre turbo motor ekstra 30 Nm tork üretiyor. 390 Nm tork ile bu alanda sınıfının en iyilerinden biri.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.