otohaber_logo
Haberler
Hidrojenli ve elektrikli Renault Scenic
Renault’nun Scenic Vision konsepti, hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli motora sahip. Menzilinin 800 km olduğu belirtilen bu aracın 2024’te tanıtılacağı belirtiliyor.
Hidrojenli ve elektrikli Renault Scenic


Renault'nun kompakt MPV sınıfında bulunan Scenic modeli, 1996'dan itibaren üretilmeye başlandı ve bugün imal edilen dördüncü nesli ise 2022 yılı içerisinde bantlara veda edecek. Scenic'ten sadece adını alan Scenic Vision konsepti görünümü, teknik özellikleri ve diğer detaylarıyla oldukça sıra dışı bir araç. Bu konseptin önünde bulunan ince şerit şeklindeki aydınlatma grubu, yine ince çerçeveli sütunları dolduran büyük camları ve arkasındaki bumerangı andıran stop lambalarıyla iddialı bir görünümü var.

İçi de dışı gibi bilim kurgu filmlerini hatırlatan bu aracın direksiyonu ile birlikte kokpiti ve aydınlatma özellikleri de öne çıkıyor. Megane E-Tech'te de görev yapan 215 HP gücünde elektrikli motora sahip Scenic Vision konseptinde batarya kapasitesi 40 kWh. Ayrıca bu araçta 16 kW'lık hidrojen yakıt desteği bulunuyor. Renault yetkilileri, Scenic Vision'ın 800 km'ye kadar menzil sunduğunu belirtiyor. Ancak bu aracın hidrojenle elektriği birlikte kullanması ise oldukça zor.



Uzunluğu 4490 mm Scenic Vision konseptinin dingil mesafesi ise 2835 mm olarak belirtiliyor. Görünümüyle bir Crossover SUV'u hatırlatan sıra dışı konseptinin malzemelerinin yüzde 70'ten fazlasının geri dönüştürülebildiği belirtiliyor. Bu otomobilin 2024'te üretilmesi planlanıyor.





Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.