otohaber_logo
Haberler
Tanıtılan yeni Fiat Doblo İspanya'da tanıtılacak
Fiat’ın 2000 yılından itibaren Bursa’da imal edilen Doblo modeli yenilendi. Benzinli ve dizele ek olarak elektrikli E-Doblo versiyonu da tanıtılan bu araç artık İspanya’da imal edilecek.
Tanıtılan yeni Fiat Doblo İspanya'da tanıtılacak




Yenilenen Fiat Doblo için Stellantis Grubu'nun verdiği karar ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yapılan açıklamada: FIAT (Stellantis Grubu) yeni Fiat Doblo modeli İspanya'nın Vigo şehrindeki Fiat fabrikasında üretilecek.
Doblo'nun üretimi, 2022 yılı sonuna kadar Tofaş fabrikasında üretilecek. İhracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda özellikle Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar üretim süresi uzatılabilecek. Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Tofaş kararın 2023 yılına ertelenmesini isteyecek.


Yeni Fiat Doblo'da panelvan ve camlı van seçenekleri olacak. Yeni modelin ses yalıtımının azaltıldığı ve süspansiyon sisteminin yenilendiği belirtiliyor. Bagaj hacminin yaklaşık 500 litre ile 3.400 litre arasında değiştiği açıklanan bu araçta 5 inçlik dijital dikiz aynası gibi özellikler yer alıyor.
Tam elektrikli olan Doblò'da 800 kg'a kadar yük taşıma kapasitesi bulunurken içten yanmalı motora sahip versiyonunda ise bu özellik 1 tona kadar çıkıyor.


Uzun dingil mesafesi de olan Doblo'da manuel şanzımanlı 100 HP gücünde 1,5 litrelik dizel motorlu giriş modeli var. Ayrıca 130 HP gücünde 1,5 litre hacminde dizel motorda 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği de bulunuyor. Ayrıca 110 HP gücünde 1,2 litrelik benzinli motor alternatifi de bu modelde yer alıyor.

E-Doblò'da 100 kW (136 HP) gücünde elektrikli motor görev yapıyor. Batarya kapasitesi 50 kWh olan bu araç 136 km/s'ye ulaşıyor. Hızlı şarj ile 30 dakika da bu aracın bataryaları yüzde 80'e kadar şarj olabiliyor. Yeni nesil güvenlik sistemlerine sahip olan Doblo'da eğim iniş kontrol sistemi gibi özellikler de yer alıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.