otohaber_logo
Test Merkezi
Kia Sorento 1.6L Hibrit 230 HP 4X4 Otomatik 7 Koltuklu
Kia Sorento 1.6L Hibrit 230 HP 4X4 Otomatik 7 Koltuklu
Kia Sorento 1.6L Hibrit 230 HP 4X4 Otomatik 7 Koltuklu

Baştan sonra yenilenen Kia Sorento, en üst seviye donanım paketi, 7 kişilik oturma alanı ve tam hibrit motoruyla Türkiye’de. Kia Sorento artık dördüncü nesliyle yollarda. Selefine göre çok daha modern ve güçlü görünen orta sınıf SUV temsilcisi, LED ışık imzasıyla far ve gündüz farı tasarımında da şık bir tasarıma sahip. Stoplarda da LED aydınlatmaya yer verilmiş. Köşeli hatlarıyla dikkat çeken yeni Sorento boyutlarını gizlemek bir yana olduğundan da büyük görünüyor. 4639 mm uzunluğundaki otomobilde 2826 mm dingil mesafesi sunuluyor. Bu dingil mesafesi sayesinde geniş ve ferah bir yaşam alanı sunulabilmiş.



İkinci ve üçüncü koltuk sırasındakiler için de klima kontrolleri sunuluyor. Genel olarak yaşam alanının kaliteli hissettirdiğini söyleyebiliriz. Elektrikli bagaj kapağı arkasında üçüncü koltuk sırası katlıyken 608 litrelik hacim bulunuyor ve ikinci koltuk sırası yatırıldığında bu değer 1996 litreye ulaşıyor.



Konsolda teknolojinin nimetlerinden faydalanıldığı görünen Sorento’da 12,3 inçlik dijital gösterge grubu ile 10,25 inçlik multimedya ekranı görülüyor. Her iki sistem de rahat takip edilebilir ve içeriği anlaşılır yapıda tasarlanmış. Çevre görüş kamera sisteminin görüntüsü multimedya ekranından izlenebildiği gibi sinyal verilen yöndeki kamera görüntüsü gösterge grubu içerisine yansıtılıyor. Bu sayede sürücünün gözünü yoldan fazla ayırmadan kör noktadaki araçları ya da yayaları takip etmesi kolaylaşıyor. Head-up Display sistemi de sunulan otomobilde bu noktada da sürüş güvenliği düşünülmüş. Elektronik sürüş güvenlik yardımcıları konusunda da Sorento oldukça tatminkar.



Yeni Sorento artık çok daha modern bir teknolojiyle karşımızda. Motor kaputu altındaki hibrit sistemde, 180 HP’lik 1,6 litre turbo benzinli ile 60 HP’lik elektrikli motor bulunuyor. Toplam sistem gücü 230 HP olarak açıklanıyor. Akıcı şekilde hızlanan motor 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla konforu gözeten bir işbirliğiyle çalışıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi, konforu gözeten süspansiyon sistemi ve net direksiyon sistemiyle Sorento genel olarak güven veren, keyifli bir otomobil.



Kia Sorento’nun Türkiye’ye sadece en üst donanım paketiyle geliyor oluşu tüketici için daha düşük bir başlangıç fiyatı sunulmasını engelliyor. Ancak tüketicilerin karşısında Sorento’nun sunabildiği tüm donanımların olması da bir anlamda gövde gösterisi. Hibrit motorun güç ve ekonomi dengesi kuruyor oluşu ile otomobilin sürüş konforu da Sorento’nun çekiciliğini arttırıyor.

Yazı: Koray Kodal-Göcek


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.