otohaber_logo
Haberler
Kişiye Özel Yeni Ferrari
Kişiye özel, türünün tek örneği otomobiller tasarlayıp üreten Ferrari, bu seriye SP-8 modelini de ekledi.
Kişiye Özel Yeni Ferrari

Ferrari’nin müşterilere özel sıra dışı modellerini tasarlayan Ferrari Tasarım Merkezi’nin yeni otomobili Ferrari SP-8 oldu. Ferrari F8 Spider üzerinden geliştirilen SP-8 modeli, üstü açık bir Ferrari almak isteyen Tayvanlı bir müşteri için tasarlandı. İki kişilik SP-8 modelinin adındaki SP Special Projects yani “özel projeler” anlamına gelirken 8 ise Çin kültüründe uğurlu sayıldığı için tercih edildi.


Geliştirme aşamasında CDF simülasyonunda, rüzgar tünelinde ve pistte test edildiği belirtilen otomobilin aerodinamik tasarımı, sürüş güvenliği ve ses özellikleri incelenip gerekli iyileştirmeler yapıldı. Özel rengiyle de dikkat çeken SP-8 modelinin ön bölümü karbon fiberden imal edildi. Stop lambaları Roma'dan, egzoz sistemi ve ön camı 296 GTB’den alınan bu modelin özel jantları da dikkat çekiyor.


Kıvrımlı yıldız şeklindeki jantlarda da Ferrari 40’tan ilham alınmış. İç mekanda lacivert Alcantara kapılı koltuklar ve özel fitilli kumaştan imal edilen taban halıları da özel detaylar arasında yer alıyor. Tek üretim Ferrariler arasındaki yerini alan SP-8’de F8 Spider’ın 3,9 litrelik çift turbo beslemeli V8 motoru görev yapıyor.

1 / 5

Ferrari SP-8

Ferrari SP-8

2 / 5

Ferrari SP-8

Ferrari SP-8

3 / 5

Ferrari SP-8

Ferrari SP-8

4 / 5

Ferrari SP-8

Ferrari SP-8

5 / 5

Ferrari SP-8

Ferrari SP-8

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.