otohaber_logo
Test Merkezi
Mercedes-EQ EQA 350 4MATIC
Mercedes-EQ EQA 350 4MATIC
Mercedes-EQ EQA 350 4MATIC

Mercedes elektrikli otomobil rekabetine ne kadar önem verdiğini ve ne kadar hazırlıklı olduğunu göstermek için tam kadro karşımıza çıktı. Giriş seviyesindeki EQA ve EQB’nin direksiyonuna da

ilk kez geçtik. Mercedes-EQ ailesinin 5 üyesi EQA, EQB, EQC, EQE ve EQS ile aynı anda buluştuk. Farklı parkurlarda, şehir içi, köy ve dağ yolları haricinde otoyolda da Mercedes-EQ modellerini kullandık.



Akıcı ve pürüzsüz sürüş haricinden her birinin yüksek sürüş menzil seviyeleri sayesinde gün boyu şarja ihtiyaç duymadan dağ-tepe tırmandık. İçlerinden ikisiyle ilk kez tanıştık. Mercedes-EQ için giriş seviyesi anlamına gelen EQA ve 7 kişilik kardeşi diyebileceğimiz EQB’de sürüş hisleri benzerdi. Her iki otomobil de 292 HP’lik güçleriyle kalkış anından itibaren etkisini gösteren 520 Nm’lik maksimum tork ile çarpıcı derecede güçlü ve akıcı hızlanma sunuyor. Hatay’ın sahil kesiminin pürüzsüz asfaltında, ardı arkasına geçtiğimiz virajlarda yol tutuş konusunda da ne kadar etkileyici olabildiklerini gördük. Kompakt SUV sınıfındaki iki elektrikli arasındaki temel farklar, 100 mm daha fazla dingil mesafesine sahip EQB daha geniş bir yükleme alanı sunarken, bagaja gizli üçüncü koltuk sırasıyla 7 kişilik yolcuklara izin veriyor. Üçüncü koltuk sırasının boyu 1,65 metreye kadar olan yolculara göre tasarlandığını da söylememiz lazım. EQA’nın 221 mm daha kısa gövdesi şehir içinde manevralarda avantaj sağlıyor.



EQ ailenin diğer modellerine de baktığımızda 2020’nin sonlarında yola çıkan EQC, Mercedes-EQ marka Türkiye’de satışa sunulan tamamen elektrikli ilk model olduğunu görüyoruz. EQC 400 4MATIC 408 HP gücünde ve 403 km’lik menzil sunuyor. Mercedes-EQ’nun lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk sedan otomobili olan EQS, Hyperscreen gibi çarpıcı özelliklere sahip. 31 dakikada yüzde 10’dan 80’e kadar şarj olabilen EQS tam şarj ile 649 km menzil sunabiliyor. Bir diğer elektrikli sedan EQE 350 4MATIC hızlı şarj istasyonlarında 32 dakikada yüzde 10’dan 80’e kadar şarj olabilirken tam dolu bataryalarla 559 km menzil sunabiliyor.




Önümüzdeki 10 yıl içerisinde mümkün olan tüm pazarlarda tamamen elektrikli satış hedefi koyan Mercedes-Benz de tamamen elektrikli EQ ailesini Türkiye pazarında satarak öncü olmak istiyor. Mercedes-EQ ailesinin giriş model olan EQA, etkileyici verilere sahip. WLTP’ye göre 422 kilometrelik menzil iddiası yeterince iyi. 292 HP’lik motor ile 4 tekerlekten çekişli otomobilin 6,0 saniyelik 0-100 km/s hızlanması da dinamizm beklentilerini karşılıyor.

Yazı: Koray Kodal

 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.