otohaber_logo
Haberler
MG4 Electric Türkiye’de
MG’nin yüzde 100 elektrikli MG4 Electric modeli, 577 km’ye varan menzil sunuyor ve farklı motor ile donanım seçenekleri olan bu araç 969.000 TL’den başlayan fiyatlarıyla satışa sunuldu.
MG4 Electric Türkiye’de

Elektrikli model yelpazesini arttırmaya devam eden MG’nin yen, MG4 Electric modeli, 969.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Kompakt sınıfta bulunan bu araçta farklı model seçenekleri var. MG4 Comfort versiyonu 170 HP gücünde ve 350 km menzil sunuyor. Luxury versiyonu ise 204 HP güce sahip ve menzili 435 km olan bu modelin şehir içi sürüşlerinde tek şarj ile 577 km’ye kadar yol kat ettiği belirtiliyor. Arkadan itişli olan MG4 4287 mm uzunluğa ve 2705 mm dingil mesafesine sahip. Bu araçta yüzde 50-50 ağırlık dağılımı var. MG4’te siyah, beyaz, gümüş, gri, kırmızı, mavi ve portakal rengi gövde renkleri yer alıyor. 

1 / 7

MG4 Electric Modelinin Sürüş Özellikleri

MG4 Electric Modelinin Sürüş Özellikleri

MG4 Electric, 4 seviyeli enerji geri kazanım özelliğine de sahip. Üçüncü 3 seviyeli KERS ayarına ek olarak MG4 Electric’te KERS Adaptif olarak ayarlanabiliyor. Böylece otomobil, sürücünün müdahale etmesine gerek kalmadan öndeki araç ile mesafeyi hesaplayarak en yüksek seviyede enerji geri kazanımı için KERS seviyesini otomatik olarak ayarlıyor. Sürücü, ihtiyacına bağlı olarak 5 farklı sürüş modu seçimi yapılabiliyor. MG4 Electric’te Eco, Normal, Sport ve Snow modlara ek olarak “Sürüş Modu Kişiselleştirebilme” özelliği bulunuyor. Sürücü, motor gücünden direksiyon ve pedal hassasiyetine kadar sürüş özelliklerini uygun gördüğü biçimde ayarlayabiliyor ve bu sayede kişiselleştirilmiş bir sürüş deneyimi yaşıyor.

2 / 7

MG4 Electric fiyatı

MG4 Electric fiyatı

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv’in temsil ettiği MG markasının yeni modeli MG4 Electric’in Comfort versiyonu, lansmana özel 969.000 TL’den satışa çıkarıldı. Luxury versiyonu ise 1.269.000 TL’den satışa sunuldu. Bu araçta 7 yıl veya 150.000 km araç ve batarya garantisi de yer alırken Valueguard Değer Koruma Programı ile ikinci el değeri de güvence altına alınıyor. 

3 / 7

MG4 Electric iç mekanı

MG4 Electric iç mekanı

İç mekanda 7 inçlik dijital gösterge ve 10,25 inçlik dokunmatik ekran öne çıkıyor. Dokunmatik ekran Apple CarPlay ve Android Auto üzerinden akıllı telefonları, çeşitli araç işlevlerini, sürüş profillerini, klimayı ve şarj yönetimini bir araya toplarken sürücüye güncel olarak sürüşe bağlı detaylı hesaplamalar sonucunda elde edilen batarya doluluğu ve menzil bilgilerini de sunuyor. Ayrıca Luxury versiyonda ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı ön koltuklar, altı yönlü elektrikli sürücü koltuğu seçenekleri de yer alıyor. 

4 / 7

MG4 Electric'te iki batarya ve seçeneği var

MG4 Electric'te iki batarya ve seçeneği var

MG4 Electric’te Comfort ve Luxury seçeneği bulunuyor. Giriş seviyesi olan MG4 Electric Comfort; 51 kWh bataryaya sahip ve 350 km menzil sunan araçta 170 HP gücündeki elektrikli motor görev yapıyor. Comfort seçeneği 7,7 saniyede saatte 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor ve 160 km/s’ye ulaşıyor. MG4 Electric Luxury ise 64 kWh batarya sahip ve 204 HP gücündeki bu aracın 435 km olan menzilinin  şehir içi kullanımlarında 577 km’ye kadar çıktığı belirtiliyor. MG4 Electric’in bataryaları 28 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar çok hızlı şarj olabiliyor. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması 7,1 saniye, hızı 160 km/s.

5 / 7

MG4 Electric'in bagaj hacmi

MG4 Electric'in bagaj hacmi

MG4’ün Comfort versiyonda 363 litre olan bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 1177 litreye çıkıyor. Luxury’de ise 350 litre bagaj hacmi var ve bu değer arka koltuklar katlandığında 1165 litreye çıkıyor. Ayrıca araçta 28 adet saklama alanı da yer alıyor. 

6 / 7

MG4 Electric V2L ile her yerde enerji kaynağı oluyor

MG4 Electric V2L ile her yerde enerji kaynağı oluyor

V2L teknolojisi ile MG4 modeli bataryasındaki elektrik enerjisini bir kablo ile dışarıya aktarıp enerjisini paylaşabiliyor. Bir jeneratöre dönüşebilen MG4 bu özelliği ile dışarıya 3,3 kW gücünde elektrik enerjisi verebiliyor. Aynı anda birden fazla elektrikli cihazı çalıştırabilen MG4 ile başka elektrikli otomobilleri bile şarj etmek mümkün. Özelikle kamp sevenlere elektriği doğaya taşıma olanağı sunan V2L teknolojisi ile bir buzdolabını aralıksız 17 gün boyunca çalıştırabilmek, aynı anda su ısıtıcısı veya elektrikli ocak kullanmak mümkün. 

7 / 7

MG4 Electric Euro NCAP’te 5 yıldız aldı

MG4 Electric Euro NCAP’te 5 yıldız aldı

MG’nin Modüler Ölçeklenebilir Platformu’na sahip olan MG4 modeli Euro NCAP’te 5 yıldız elde etti. Bu testte çocuk güvenliğinde yüzde 80, yetişkin yolcu güvenliğinde yüzde 83, korunmasız yol kullanıcılarının (yayalar) korumasında yüzde 75 ve araç güvenlik destek sistemlerinden yüzde 78’lik başarı elde eden bu otomobil de Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) ve Otomatik Acil Fren Sistemi’ne (AEB) ek olarak, iki versiyonda da Adaptif Hız Sabitleme (ACC), Trafikte Sürüş Sistemi (TJA), Şerit İhlal İkazı (LDW) ve Şerit Takip Desteği (LKA) standart olarak sunuluyor. Ayrıca Akıllı Uzun Far Kontrolü (IHC) ve Trafik İşareti Tanıma özelliğine sahip Hız Asistan Sistemi (SAS) de bulunuyor. Tüm bu işlevler MG Pilot adı altında gruplanmış durumda ve yarı otonom sürüş sağlıyor. MG4 Electric Luxury’de Comfort versiyonda sunulan MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemlerine ek olarak sürüş konforunu artırıcı Kör Nokta Monitörü (BSD), Şerit Değiştirme Desteği (LCA), Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA), Kapı Açma Uyarısı (DOW), Dengesiz Sürüş Uyarısı (UDW) gibi özellikler de yer alıyor. Görüntü kalitesi yüksek 360 derece kamera sayesinde sürücü eş zamanlı olarak etrafındaki ortamı dokunmatik ekrandan takip edebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.