Zorunlu trafik sigortasına tepkiler büyürken, süreç içerisinde kasko ile sigortayı birleştirme fikri ortaya çıkmıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan da bu öneriyi destekleyen bir açıklama geldi.
Haberler
Sigorta İle Kasko Birleşebilir!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, sigorta ile kaskonun birleştirilebileceğini söyledi.
- 10 Şubat 2016

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen "Karayolu Taşımacılığı'nda Verimlilik ve 013 Vizyonu" başlıklı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşma Bakan Yıldırım, "Her şeyi yaparız diyen bir adam değilim ama bir şeyi yaparım dediğim zaman da onu yaparım. Onun için 10 tane talep söyleyip, 2 tane söyleyin onu yapalım. Ondan sonra sıra diğer iki talebe gelsin. Sonra diğer taleplere gelsin. Şimdi ÖTV'si kaldırılmış yakıt verin deniyor. Bunu gündeminize almayın. Böyle bir şey yok. Başka işlere bakalım. İnşaallah, büyük kaynaklara erişiriz, refah seviyemiz çok ileri gider, madenlerimiz doğal zenginliklerimiz artar o zaman bunları da düşünebiliriz, o zaman zaten ihtiyacınız da olmaz" dedi.
'Sigorta ile kasko birleştirilebilir'
Toplantıya katılan sektör temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Bakan Binali Yıldırım, "Zorunlu Trafik Sigortası işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe haklısınız. Bu konuda bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla kasko birleştirilebilir, bu da bir çözüm. Kapsamla ilgili bir takım sıkıntılar var. Primleri artıran kapsam, kapsam tekrar gözden geçirilecek. Ona göre makul bir çözüm üretmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.
HGS cezaları
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) de artık düzeldiğini sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, "O işlerde artık sorun yok. Çünkü yeni düzenleme yapıldı. Artık cezalar uzak mesafelere göre değil, ne zaman olursa olsun, gittiği mesafeye ile sınırlı olacak. Geçer geçmez hemen SMS ile uyaracak, 12 gün süre verecek. Bu süre içerisinde öderse yine cezalı sayılmayacak. İşten hemen sonra SMS ile uyarı gelecek. Bankalarla, kredi kartları ile geçiş yapılacak. 500 bin tane usulüne uygun olmayan HGS kuponu var. Yanlış yere yapıştırılmış, içindeki bilgiler tahrip olmuş. Onları da geri alıyoruz, düzeltiyoruz. Birkaç tane de geçişlerle ilgili algılama cihazlarıyla ilgili sorunlar var. Onlar da düzeltiliyor ve diyelim ki 2016'nın cezaları yılda 4 kez topluca bildirilecek. Bir sonraki seneye kalmayacak. Böylece artık sıkı takibe alıyoruz ve işi çözüyoruz" dedi.
Diğer Haberler
Otomobil dünyasının en güvenilir bilgi kaynağı
Otomobil dünyasındaki tüm önemli gelişmeleri, doğru ve tarafsız şekilde okura ulaştıran otohaber dergisi yılda 12 sayı çıkan tek otomotiv dergisidir. Yıl boyunca çıkardığı birçok ek yayınla otomobil dünyasına dair her konuda okuruna zengin bir içerik sunar. Elektrikli ve hibrit otomobillerden safkan spor otomobillere, klasik ve antika taşıtlardan SUV ve crossoverlara uzanan zengin bir özel yayın çeşitliliği sunan otohaber dergisi ayrıca yıl boyunca gerçekleştirdiği test ve karşılaştırmaları da Test Yıllığı dergisinde bir araya topluyor.