
Studebaker Hawk

Markanın amiral gemisi olan Silver Hawk’ın kanat tasarımındaki eğim, uçak kanatlarını hatırlatırken bu parça fiberden üretiliyordu. İç mekan gibi motorlarıyla da öne çıktı. Amerikan otomobillerindeki çift renk, Studebaker’ların çoğunda varken, tasarımı nikelajlı parçalar tamamlıyordu.
Studebaker Hawk

Hawk serisinin prestijli modeli olan Golden Hawk’ın uçak kanadını andıran tasarımı, ucu sivrilen yarım elips şeklinde başlarken karoserden farklı rengiyle ve direksiz kapılarıyla dikkat çekiyordu. Golden Hawk’ta Packard’ın kompresörlü, 275 HP güç üreten, 5.7 lt’lik V8 motoru kullanıldı. Bu motorla yüksek performans sunan aracın ağırlığının azaltılması için çeşitli çalışmalar yapılmıştı. Mesela motor kaputu fiberden üretilmişti.
Studebaker Hawk

Zaten araç oldukça dengeliydi ve güç-ağırlık oranıyla da en iyi Amerikan otomobilleri arasında yer alıyordu. “Yolların Nascar Otomobili” olarak adlandırılan Golden Hawk, 201 km/s’lik maksimum hıza ulaşırken 7.8 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyordu. Performansıyla döneminin otomobil dergileri tarafından oldukça beğenilen Golden Hawk, Chevrolet Corvette, Ford Thunderbird ve Chrysler 300 B gibi modellerle karşılaştırılıyordu.
Studebaker Hawk

Silver Hawk’ta ise Golden Hawk’taki gibi büyük bir kanat vardı. Ancak bu kanadın ucu, yuvarlak çizgilerle başlarken direkli kapıları bulunuyordu. Bu araçta görev yapan V8 motor, 210 HP güç üretirken çift egzozuyla dikkat çeken bu aracın 215 HP güç seçenekleri de diğer ülkelere ihraç edildi.
Studebaker Hawk

Diğer bir model olan Power Hawk’ta direkli kapılara yer verilirken 170 HP’ye ek olarak çift boğazlı karbüratörü bulunan 185 HP’lik bir motor daha vardı. Büyük bir kanadı bulunmayan bu araç, Hawk serisinin en mütevazi modeliydi.
Studebaker Hawk

Flight Hawk ve Sky Hawk, Power Hawk gibi kanatsız bir model olurken 3 kademeli otomatik şanzıman, krom kaplamalar, tam boy jant kapağı gibi zengin bir opsiyon listesi vardı ve 101 HP üreten V8 motor görev yapıyordu. Ancak Flight Hawk, markanın geliştirilen ilk modeliydi ve detay tasarımı diğerlerine göre daha sadeydi. Ayrıca sadece tavanı ile karoserinin rengi farklıydı.
Studebaker Hawk

Sky Hawk, Flight Hawk’tan farklı olarak direksiz kapılara sahipti. Üç model de sadece 1 yıl üretildi. Yani 1956’da üretim bantlarına veda ettiler. Power Hawk’ın üretimi 1957’de bitti. Golden Hawk’ın üretimi 1959’a kadar devam ettikten sonra zarar etmeye başlayan şirkette satışlar durma noktasına geldi. Amerikan otomotiv endüstrisinin gruplarının büyümesi de bunu tetikledi. Sonunda da Studebaker, geçmişte ürettiği dört modeli temsil eden Hawk’ı sunmaya başladı.
Studebaker Hawk

Önceki modellerde kullanılan 4.7 lt’lik V8 motor yerini 4.2 lt’ye bırakırken ağırlıklı olarak ihraç edilenlerde kullanıldı. İç pazarda büyük kanatlar, iki farklı renk, yenilenen iç mekan ve Borg-Warner’den alınan 4 ileri manuel şanzıman vardı. 1962’de üretilen Grand Tourismo Hawk, Brooks Stevens tarafından tasarlanırken serisinin en lüks modeliydi. Golden Hawk baz alınarak geliştirilen bu araçta 4 kademeli otomatik şanzıman vardı. Nascar ve Indianapolis yarışlarında boy gösterirken en yakın rakipleri karşısında istenen satışlara ulaşamadığı için üretimi 1964’de bitti.
Studebaker Hawk

Studebaker kardeşler tarafından 1852 yılında Indiana’da kurulan marka, uzun yıllar tarım aletleri ve römorklar üretiyordu. 1902 yılında Studebaker markası altında çalışmaya devam eden bu kardeşler, aynı yıl ilk elektrikli otomobilini üretti. Bunu 1904 yılında benzinli motora sahip modeller izledi. Satış, yedek parça anlaşmaları yaparak kısaca bayi teşkilatını güçlendirerek 1904 yılında üretime devam ettiler. Hedeflerini yakalayamayan marka, 1912 yılında ortağı Garford ile birlikte otobüs üretmeye başladı.
Studebaker Hawk

1914’te tek parça silindir bloğu geliştiren Studebaker, 1919’da römork üretimini sona erdirirken Avrupa pazarına girdi. İngiltere için sağdan direksiyonlu modeller sunan markanın büyüme hızı artarken lüks otomobillere yöneldi. Studebaker, 1940 yılında yaşanan krizlere dayanamadığı için 1949’da Packard Grubu’na katıldı. Grup bünyesinde kamyon ve otobüs üretiminin dışında ağırlıklı olarak V8 motorlu araçlar üreten marka, 1957’de Hawk, 1962’de Avanti gibi klasikleşen modeller sunduktan sonra 1967 yılında üretimine son verildi. 1962 Avanti, markanın ürettiği son modeldi.
Otomobil dünyasının en güvenilir bilgi kaynağı
Otomobil dünyasındaki tüm önemli gelişmeleri, doğru ve tarafsız şekilde okura ulaştıran otohaber dergisi yılda 12 sayı çıkan tek otomotiv dergisidir. Yıl boyunca çıkardığı birçok ek yayınla otomobil dünyasına dair her konuda okuruna zengin bir içerik sunar. Elektrikli ve hibrit otomobillerden safkan spor otomobillere, klasik ve antika taşıtlardan SUV ve crossoverlara uzanan zengin bir özel yayın çeşitliliği sunan otohaber dergisi ayrıca yıl boyunca gerçekleştirdiği test ve karşılaştırmaları da Test Yıllığı dergisinde bir araya topluyor.