otohaber_logo
MULTIMEDYA
Suzuki Jimny Türkiye’de
Suzuki Jimny Türkiye’de
1 / 4

Suzuki Jimny Türkiye’de

Suzuki Jimny Türkiye’de

Japon üreticinin küçük SUV'u Jimny tamamen yeni karoseriyle 151.000 TL'den Türkiye'de satılmaya başlandı.

1970 yılında birinci nesliyle yollara çıkan Jimny, arazi yeteneğiyle kendine sağlam bir yer edindi. 1981 yılında ikinci nesille yoluna devam ederken, 1998 yılında üçüncü nesliyle biraz daha yuvarlatılmış çizgilere bürünmüştü. Şimdi ise dördüncü nesli yollarda olan otomobil, köşeli tasarıma geri döndü. Köşeli çizgilerin modern şekilde yorumlandığı sade bir görünüm elde edilen Jimny'de otomatik yanan LED farlar ve elektrikli katlanır yan aynalar gibi modern detaylara da yer verilmiş.

2 / 4

Suzuki Jimny Türkiye’de

Suzuki Jimny Türkiye’de

Otomobilin dışarıda modernleştirilen geleneksel çizgileri içeride de devam ettirilmiş. Köşeli çizgler burada da hakim. İlk göze çarpan ise modern bir dokunuş olarak navigasyon sistemi de içeren 7 inçlik dokunmatik renkli multimedya ekranı oluyor. Küçük boyutlarına nazaran geniş sayılabilecek yaşam alanı sunmaya devam eden Jimny'nin bagaj hacmi 53 litre arttırılarak 377 litreye ulaşmış. Arka koltukları selefinde olduğu gibi katlanarak daha uzun eşyaların da yüklenmesine izin veriyor.

3 / 4

Suzuki Jimny Türkiye’de

Suzuki Jimny Türkiye’de

Yeni nesille birlikte güvenlik konusunda da ilerleme gösteren Jimny'de, kaza anında katlanabilen pedallar, yan ve perde havayastıkları, çarpışma uyarısı, çarpışma önleyici fren, şerit takip, trafik işareti tanıma, sürücü yorgunluk uyarısı sistemleriyle birlikte, uzun far asistanı, acil fren sinyali, yokuş kalkış ve eğim iniş yardımcısı, sınırlı kaydırmalı diferansiyel gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

4 / 4

Suzuki Jimny Türkiye’de

Suzuki Jimny Türkiye’de

Selefinde olduğu gibi merdiven tipi şasi üstünden yükselen Jimny, 37 derece yaklaşma, 28 derece karın ve 49 derece uzaklaşma açısı ve 210 mm zeminden yüksekliğe sahip. Yarı zamanlı dört tekerlekten çekiş sisteminde 2H, 4H ve 4L seçenekleri sunuluyor. Sadece 1,5 litre 100 HP'lik benzinli atmosferik motor, dört ileri vitesli otomatik şanzıman ve 4x4 aktarmayla gelen Jimny'de 1,500 TL fark ile çift renk seçimi sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.