otohaber_logo
Haberler
Türkiye'de tam elektrikli Ford Transit'in üretimi başladı
Ford'un Avrupa'daki ilk elektrikli hafif ticari aracı olan Ford E-Transit, Ford Otosan Kocaeli fabrikasında yapılan törenle üretim bantlarından indirildi.
Türkiye'de tam elektrikli Ford Transit'in üretimi başladı



Ford Otosan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Başkanı Ali Y. Koç'un katılımıyla yüzde 100 elektrikli olan Ford E-Transit'i Kocaeli Gölcük'teki fabrikasında üretmeye başladı. Türkiye'de üretilen ilk tam elektrikli hafif ticari araç olan E-Transit'te 270 HP güç ve 430 Nm tork üreten elektrikli motor bulunuyor. Normal şarj ile 8,2 saatte bataryalarının tamamı şarj olan bu aracın hızlı şarj ile 34 dakikada bataryaları yüzde 15'ten yüzde 80'e kadar dolduğu belirtiliyor. Tam dolu batarya ile E-Transit 315 km menzil sunuyor. 2 milyar Euro tutarındaki yatırımla üretilen E-Transitlerin 2022 yılı ikinci çeyreğinde ihracatına başlanacak. Bu aracın yaz aylarından itibaren Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.