otohaber_logo
Haberler
2013 Opel Astra Hazır
Siyah zeminli ve daha ışıltılı hale gelen farlarıyla artık daha alımlı bakışlara kavuşan Opel Astra, makyajla birlikte görselliğin yanında motor ve donanım yönünde de artılara kavuşuyor
2013 Opel Astra Hazır

Opel'in kompakt sınıf temsilcisi Astra, 2013 model yılını tüm aileyi kapsayan yeniliklerle karşılıyor. Yapılan görsel değişiklikler ağırlıklı olarak ön bölümde toplanırken, yeni ön ızgara ve tampona eşlik eden siyah zeminli farlarla birlikte Astra için yüzü daha dinamik ve güçlü görünüyor demek mümkün.

Bununla birlikte şimdiye kadar sadece pahalı AFL+ far sistemiyle birlikte sunulan LED gündüz farları bundan böyle geleneksel halojen farlarda da olacak. Profilde çamurluklardaki sinyaller değişirken, arka bölümde de tampon elden geçirilmiş. Makyajla birlikte motor kaputunun altında da değişiklikler yapılırken, sportif bir dizel isteyenler için bundan böyle çift turbolu 2.0 lt'lik ünite seçenekler arasında yer alıyor.

Insignia'da karşımıza çıkan 195 HP gücündeki dizelin maksimum torku 400 Nm iken, bu motorun görev yaptığı Asta modellerinin dış tasarımlarında sportif farklılıklar bulunuyor. 99g/km emisyon değeri sunan ecoFLEX versiyonundan 280 HP gücündeki OPC'ye kadar çok geniş bir motor yelpazesinin sunulduğu Astra'nın makyajıyla birlikte mevcut 1.4 lt 140 HP'lik benzinli turbo motorda da küçük ancak etkili bir değişiklik yapılmış. Buna göre motorda sunulan overboost fonksiyonu sayesinde 200 Nm'lik maksimum tork, sollama gibi ekstra çekiş gücü gerektiren durumlarda kısa süreliğine 220 Nm'ye kadar çıkabiliyor.

Sınıfında tamamen yenilenmiş önemli rakiplere sahip olan Opel Astra, görsel ve motor yeniliklerinin yanında güvenlik sistemlerinde de artılara kavuşmuş. İkinci nesil Opel Eye kamera sistemi trafik işareti tanıma tanıma, şerit takibi, mesafe takibi ve çarpışma uyarısı özelliklerini barındırırken, geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı ve park asistanı da makyajlı Astra'da sunulan özelliklerden birkaçı.

2013 Opel Astra Fotoğrafları İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.