otohaber_logo
Haberler
Carbon Clean uygulamak istiyorum
Opel Vectra GT sahibiyim. Yaklaşık 1 yıldır bende olan aracımın daha önce carbon clean yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.
Carbon Clean uygulamak istiyorum
Bu uygulamayı yaptırırsam aracımın motoru yağ eksiltir mi? Yaklaşık 1 yıldır kullandığım aracım şu an 192.000 km'de ve c20xe kodlu motor için 10/40 motor yağının yerine 5/30 kullansam olur mu? Ayrıca bor katkısı kullanmamı tavsiye eder misiniz? Aracıma chip tuning uygulaması yapılırsa ne kadar güç ve tork artışı sağlanır? Bir de aracım, ilk çalıştırmadan yaklaşık 10 saniye kadar sonra yağ lambasını söndürüyor. Bu normal mi ya da yağ pompasından kaynaklanabilir mi?

Sayın Yiğit ERCAN;
1993 model Opel Vectra GT'nin 192.000 km'de olması Carbon Clean için uygun değildir. Yaşlanmış olan motorun pistonlarının ve segmanlarının etrafında oluşan kurumlar, sıkıştırma üzerinde olumlu etki ettiği için motorda faydalıdır. Carbon Clean ile bu faydalı kurumları yakarak temizleyecek ve motorun yağ yakmasına neden olacaksınız. Aracınızın motorunda kullanılması gereken motor yağı normal hava şartlarında 15w-40 olarak tavsiye edilirken yarı veya tam sentetik yağ olarak da fabrika tavsiyesi 10W-40'dır. Sağlıklı motorlarda yapılan chip tuning ile 170 HP'ye kadar güç elde ediyoruz. Maksimum tork da 215 Nm'ye kadar çıkabiliyor. Ancak 193.000 km'de olan motorunuza bu işlemin yapılması çok risklidir. Yine motorunuzun yaşlılığından dolayı yağ lambasının ilk çalıştırmalarda geç sönmesi de yağ pompası ve yatakların da aynı yaşta olmalarından kaynaklanmaktadır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.