otohaber_logo
Haberler
2008 model BMW 318d’nin direksiyonu neden toplamıyor?
2008 model BMW 318d araç sahibiyim. Aracı 0 km olarak aldığım günden bugüne direksiyonunda sorun yaşıyorum.
2008 model BMW 318d’nin direksiyonu neden toplamıyor?
Boş bir alanda direksiyon herhangi bir yöne tam çevriliyken, vitesi D konumuna alıp ayağımı frenden çekiyorum ve aracı kendi rölanti hızında hareket ettiriyorum. Araç bu şekilde hareket ederken hiçbir şekilde direksiyon kendini toplamıyor. Direksiyonun kendini toplamadaki bu isteksizliği düşük hızlarda şehir içi kullanımlarımda bana sorun oluşturuyor. Düşük hızlarda direksiyonu düz konuma neredeyse tamamıyla ben güç uygulayarak etiriyorum. Yetkili serviste defalarca teste sokmama rağmen herhangi bir sorun bulunmadı. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Sayın Hasan Ünlü,

Öncelikle 2008 model BMW 318d'deki direksiyon sistemi, park manevralarında zorlayacak derecede ağır ama his verme konusunda becerikli bir sistemdir. Oldukça yüksek olan direksiyon sertliği herkese
hitap etmeyebilir. Aracınızda görev yapan servo direksiyon sistemi rölanti devirlerinde tam sağa ya da sola kırılmış olan direksiyonun kendi kendine toplamasına cevabı sınırlıdır. Ancak direksiyon sistemlerinin kaster etkisinden dolayı kendini toplaması gerekir. Özellikle aracınızda başta kaster açısı olmak üzere aracın ön düzen açılarının kontrol ettirilmesi gerekir. Benim size tavsiyem Borusan Otomotiv
Yetkili Servisi ile irtibata geçerek aracınızın mevcut durumunu kontrol ettirin. Başta rot ayarı olmak üzere ön düzen ve direksiyon parçalarını kontrol ettirim ve gerekli ayarlarını yaptırın.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.