otohaber_logo
Haberler
Aracımın motoru stop ediyor
Yaklaşık 1 önce ikinci el Renault Clio Symbol 1.5 dCi satın aldım. Aracım şu an 71.000 km’de ve almadan önce yetkili servise danıştım. Yetkili servis aracı bilgisayara bağlayarak çeşitli ayarlarının fabrika verilerinde olduğunu tespit etti.
Aracımın motoru stop ediyor

Hatta gösterdiğim servis ikinci el bir otomobil için oldukça iyi olduğunu söyledi. Bu kontrollerden sonra aracı aldım ve kullanmaya başladım. Şimdi ortaya çıkan soruna yetkili servisler ve Renault-Mais çözüm bulamıyor. Aracımın motoru soğukken tek marşta çalışıyor. Ama motorun ısınmasının ardından stop edersem bir daha çalışmıyor. 10 dakika kadar motorun soğumasını bekledikten sonra yeniden çalışıyor. Arıza kodları alındı ama otomobilde gözükmüyor. Dizel motor sıcakken daha kolay çalışması gerekirken bu neden çalışmıyor? Bu sorun sizce ne olabilir?

Cenk Ergun/E-Posta

Sayın Cenk Ergun;
Renault Clio Symbol 1.5 dCi'ın motoru sıcakken stop edildiğinde yeniden çalışmaması sorunu farklı nedenlere dayanabilir. Bu nedenle aracı çok kapsamlı bir kontrolden geçirmek gerekir. Benzerlerine pek rastlanamayan bu sorunun çözümlenmesinde uzaktan yapılan yorumlarla sonuca ulaşmak çok zor. Ancak aracın yaptığı kilometre göz önüne alındığında dizel yakıtının kükürt yoğunluğunun neden olduğu aşırı kurumlanmanın benzer sorunları beraberinde getirdiği de bir gerçek. Bu nedenle araca genel bir Carbon Clean işlemi yapılması gerekir. Sonrasında şayet sorun devam ediyorsa geniş kapsamlı bir araştırma yapılması şarttır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.