otohaber_logo
Haberler
Mazda3’e LPG uygulaması yapılır mı?
Mazda3’e LPG uygulaması yapılır mı?
Otomatik şanzımanlı 2011 model Mazda3'e LPG kiti taktırdım. Benzinde 50 kuruş yakıyordu şimdi 40 kuruş yakıyor Bana en az yüzde 30 tasarruf olur demişlerdi. Sizce aracım fazla mı yakıyor? Bir de aracımda 2000 d/d'de titreme var? Sizce LPG ile ilgili midir?
Özlem Ayyıldız

Sayın Özlem Ayyıldız,
2011 yılı üretimi olan Mazda3 otomatik şanzımanlı aracınıza uygulattığınız LPG sistemi sonucunda yakıt tüketiminde kuruş hesabı ile verdiğiniz ifade doğrultusunda yüzde 20 tasarruf sağlamışsınız. LPG uygulamalarında motorun hacmi işletim sistemi ve uygulama sonrasında yapılan programlama düzenlemeleriyle tüketim ekonomisi yüzde 20-35 ortalamalarındadır. Ancak aracınızın otomatik şanzımanlı olması ile bu ortalamalarda farklılıklar oluşabileceği gibi var olan 2000 d/d'deki titremenin de kaynağını araştırmak gerekir. Araçta titreme olarak nitelediğiniz sorun araç hareket halinde mi yoksa boşta gaza sabit basarak 2000 d/d'de mi bu konuda ayrıntı vermemişsiniz. Bu ve benzeri titremeler otomatik şanzıman tork konvertör balansından veya motor teklemesinden de oluşabilir. İki seçenekte de tüketim kontrolü zordur. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi LPG uygulamasını yapan kuruluşa da danışıp sorunun kaynağı için uygulamanın kontrolü talep etmelisiniz. Ancak ilk olarak bu titreşim konusunu, Mazda yetkili servisiyle paylaşmanız ve giderilmesini sağlamanız gerekir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.