otohaber_logo
Haberler
LPG'li Chevrolet Cruz Otomobilim Çok Yakıyor, Sebebi Nedir ?
LPG'li Chevrolet Cruz Otomobilim Çok Yakıyor, Sebebi Nedir ?
2010 model Chevrolet Cruz otomatik bir araç aldım. Araç şu an 3500 km'de. Aracımı aldığım bayinin servisinde Landirenzo Omegas marka LPG sistemi taktırdım.Fakat araç çok yakıyor. Kaç defa servisinde bu şikayeti ilettim ve yeni yazılım yüklenmesine rağmen değişen bir şey olmadı. Araçta 47 litrelik simit tank var ve bu tank ortalama 39-40 lt alıyor ve ben bununla en fazla 250 km yol gidiyorum. Ortalama 100 km'de 15.5-16 litre yakıyor. Benzinde de 100 km'de 13.5 lt yakıyor. Bu tüketimler şehir içindeki tüketimlerdir. Şehir dışında daha deneme fırsatım olmadı. Ama yine de bana bu tüketimler fazla geliyor. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz. Bir de bu araçla muadili araçlarla karşılaştırması derginizde çıkacak mı?
Teşekkür ederim
Mehmet KORKUT / ANKARA
Sayın Mehmet Korkut
2010 model olan Chevrolet Cruz veya bir başka marka araca LPG uygulaması yapılması halinde yakıt tüketim tasarrufu litre bazında oluşmaz. LPG litre olarak banzinden daha fazla tükenir ancak satış fiyatı ucuz olduğundan tasarruf ödenen parada oluşur. LPG uygulamalarında litre olarak tüketimler %20-%35 dolaylarında fazladır. Ancak Ortalama benzin litre fiyatı 3.75 TL dolaylarındayken LPG satış fiyatı ise 2.04 TL dir. Bu hesaba göre Aracınızın ortalama şehir içi benzin tüketimi 100 km.de 13.5 litre yani 50.6 TL dir.
LPG ile tüketiminiz ise 16 litre olarak kabul edersek %22 dolaylarında bir litre tüketim farkı oluşur ancak size maaliyeti 32.6 TL dir. Bu gerçekler varken sizin LPG uygulayan kuruluşa tüketim fazlalığınız olduğu yönünde şikayetlerinizi nasıl olur da bu düzeyde izah etmezler ve sizi bilgilendirmezler anlamış değilim.
Sonuç olarak siz şehiri içi kullanımda 100 km.de 18 TL tasarruf sağlıyorsunuz. Araç karşılaştırma testlerimiz aynı düzeyde olanların bir araya gelebilmesi halinde ayrıntılı olarak test edilecektir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.