otohaber_logo
Haberler
Bugatti Veyron'dan Hızlı!
Bugatti Veyron’un 431 km/s ile kırdığı “En Hızlı Seri Üretim Otomobil” rekoru yakında tarih olmaya aday. Bunu başaracak olansa bir önceki rekortmen SSC’nin son bombası Tuatara!
Bugatti Veyron'dan Hızlı!
Hırs doğru kullanıldığında ortaya çok güçlü ve hızlı sonuçlar çıkartabiliyor. Shelby SuperCars, ya da kısaca SSC, Ultimate Aero modeliyle bir dönem sahip olduğu "Dünyanın en hızlı seri üretim otomobili"
unvanını Bugatti Veyron EB 16.4 Super Sport'a kaptırdığında çılgın Amerikalıların geri dönüşlerinin çok güçlü ve hızlı olacağını aslında zaten tahmin ediyorduk. Bir süre önce ortaya çıkan çizimler fırtınanın yaklaştığının ipuçlarını sunarken, bugüne baktığımızda fırtınanın adının bile belli olduğunu görüyoruz:
Tuatara! Yeni Zelanda'da yaşayan ve yerküre üzerindeki en eski canlılardan biri olan bir kertenkele türünden adını alan SSC'nin yeni asfalt roketinde, 1350 HP'nin üzerinde güç üreten, çift turbo beslemeli 7.0 lt'lik bir V8 görev yapacak. Dikenli sırt anlamına gelen Tuatara, aracın arka bölümünde yükselen kanatlara da bir göndermede bulunuyor. SSC tarafından açıklanan 440 km/s'yi aşan maksimum hız iddiasıyla birlikte yollara çıktığında dünyanın en hızlısı olmaya aday olan Tuatara, 0-100 km/s hızlanmasını ise 2.6 saniyede tamamlıyor. Performans ve güç değerlerine yakışır çılgınlıkta bir karosere sahip olan SSC Tuatara'da ağırlık tasarrufu ve rijitlik için karbon-fiber kullanılmış. İnsanı telaffuz ederken bile korkutan güç 7 ileri manuel veya 7 kademeli üç debriyajlı bir otomatik şanzıman tarafından arka tekerleklere aktarılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.